Anlık Bildirim

NASA, Ay görevlerinin temelindeki ciddi sorunu kabul etti

NASA, Artemis görevleri kapsamına Ay’a gitmeyi ve Mars’a uzanan yolculuğun başlamasını amaçlıyor. Ancak Artemis görevlerinde kullanılan SLS (Space Launch System) roketinde ise büyük sorunlar var.
NASA’nın Ay görevlerinin temelinde ciddi sorunlar var Tam Boyutta Gör
Bir süre önce halkın verdiği vergilerin ne kadar verimli harcandığını analiz etmekle görevli olan ABD Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi, yayınladığı yeni raporda NASA ve SLS (Space Launch System- Uzay Fırlatma Sistemi) roketi hakkındaki maliyetleri ortaya koydu. Rapor, aslında herkesin bildiği bir şeyi itiraf ediyor: Bu maliyetlerle NASA’nın SLS programı sürdürülemez.

NASA’nın Ay programı sallantıda

Yayınlanan yeni rapor 2022 yılının sonlarında Artemis I göreviyle başarılı bir ilk fırlatma gerçekleştiren devasa roketin geliştirilmesi için NASA tarafından harcanan milyarlarca dolara odaklanıyor. Raporda şaşırtıcı bir şekilde NASA yetkilileri, roketin Artemis programının bir parçası olarak Ay keşif çabalarını desteklemek için çok pahalı olduğunu itiraf ediyor. Raporda, "Üst düzey NASA yetkilileri mevcut maliyet seviyelerinde SLS programının sürdürülemez olduğunu söyledi" deniliyor.

NASA’nın Ay görevlerinin temelinde ciddi sorunlar var Tam Boyutta Gör
Rapor aynı zamanda NASA’nın SLS roketi ve gelişimi dahil olmak üzere net bir harcama planı olmadığını da vurguluyor. Dolayısıyla maliyetler hem sürdürülemez hem de belirsiz bir boyutta. Birkaç ay önceki raporlara göre NASA'nın Artemis Ay Programı için yaptığı harcamaların 2025 yılına kadar 93 milyar dolara ulaşması bekleniyor, buna 2022 yılına kadar SLS sistemi için harcanan 23.8 milyar dolar da dahil.

Ek olarak görünüşe göre NASA'nın maliyet tahminleriyle ilgili bir başka sorun da Artemis görevlerindeki gecikmelerin hesaba katılmamış olması. Son bilgiler ışığında Ay'ın etrafında mürettebatlı bir uçuş olması planlanan Artemis II görevinin 2025'ten önce fırlatılmaması muhtemel görünüyor. Benzer şekilde tam mürettebatlı Ay’a iniş görevi olan Artemis III'ün de en az 2026'ya hatta daha da ilerisine sarkacağı belirtiliyor. Öte yandan NASA, SLS maliyetleriyle Artemis görevlerinin birbirini etkilemeyeceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9463 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, sls ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim