Anlık Bildirim

4TB Samsung 850 EVO SSD modeli raflara çıkmaya başladı

Samsung’un biraz daha düşük maliyetli SSD ürünlerini içeren 850 EVO serisi, şimdiye kadar ki en yüksek kapasiteye sahip oldu. 4TB seçeneği, pek çok kullanıcıyı cezbedecektir.

NAND bellek alanında yaptığı yatırımların karşılığını fazlasıyla alan Samsung, her yıl yeni teknolojilerle SSD ürünlerini daha da geliştiriyor ve pazara sunuyor. Uzun süredir piyasada bulunan ve beğeni toplayan 850 EVO SSD serisi, en yüksek kapasiteli üyeye kavuşuyor.

Samsung, bilindiği gibi 3D V-NAND bellek teknolojisi ile oldukça büyük adımlar attı. Micron gibi önemli rakiplerinin henüz 3D NAND bellek teknolojisine geç başlamış olması, Samsung’un elini güçlendirdi. Intel ve Toshiba gibi rakiplerinin ise maliyeti korumak adına bu yıla düzlemsel NAND bellekler ile başlaması da, firma için ikinci bir avantaj oldu.

Samsung şimdiye kadar son kullanıcı tarafında 2. nesil 3D V-NAND bellek modülleri kullanmaktaydı. 32 katmana kadar istiflenebilen bu modüller ile en fazla 2TB kapasiteler mümkün oluyordu. Şimdi 48 katmana kadar istiflenebilen 3. nesil V-NAND modüller geliştirildi ve artık 2TB üzerine çıkılabiliyor.

Samsung’un 4TB kapasiteli 850 EVO SSD modeli, 2TB versiyon gibi MHX kontrolcüsünü kullanıyor. 3 çekirdekli MEX kontrolcüsünün biraz daha geliştirilmiş hali olan MHX ile birlikte, 4K QD32 yazma hızlarında 90 000 IOPS, okuma hızlarında da 98 000 IOPS performansı elde edilebiliyor. Sürekli yazma hızı 520MB/s, okuma hızı da 540MB/s seviyesinde.

Toplam yazma ömrü 300TB olan yeni model, bileşenler nedeniyle biraz daha fazla enerji harcıyor. Sürücü, okuma esnasında 3.1 Watt, yazma esnasında 3.6 Watt, bekleme modunda 70mW ve uyku modunda da 10mW enerji harcıyor. Sürücünün ön belleği de 4GB LPDDR3 olarak belirlenmiş.

AES-256 şifreleme, TCG/Opal 2.0 ve IEEE 1667 şifreleme desteği sunan sürücü, ayrıca yazılım güncellemesi veya performans izleme gibi imkanlar sunan Magician yazılımını da beraberinde getiriyor.

Yüksek kapasiteli SSD arayanlar için iyi bir alternatif olacak Samsung’un yeni 4TB kapasiteli SSD modeli, 1499$ fiyat seviyesinde geziniyor. Bu seviyede, GB başına 36 cent gibi bir fiyatlandırma ortaya çıkıyor. Önceki yıllarda bu oran 1 dolar civarındaydı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8774 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 4tb 850 evo ssd ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim