Anlık Bildirim

4G yonga fiyatları yükseliyor, 5G fiyatları düşüyor

5G telefonların rağbet görmeye başlaması yonga tasarımcılarını da buraya yönlendirdi. Haliyle 4G yongalarının üretimi azalırken yüksek talep nedeniyle fiyatlar da artıyor.

4G vs 5G Tam Boyutta Gör

Trilyon dolarlık pazar oluşturması beklenen 5G altyapısı şimdiden sıkı bir rekabeti başlatmış durumda. Özellikle akıllı telefon pazarında 5G destekli modellerin oranı giderek artıyor. Haliyle yonga üreticileri de bu tarafa odaklanmaya başladı. Bu da bir trend değişimine işaret ediyor. 

4G ve 5G yer değiştiriyor

Yapılan pazar analizlerine göre 4G yongalarının ortalama fiyatları artmaya başladı. 5G yongalarının fiyatları ise yılın sonlarına kadar düşüş eğilimine devam edecek. Bunun en büyük nedeni ise arz. 

4G telefonlar halen büyük bir orana sahip ve yonga tasarımcıları da bu talebi göz ardı etmiyor. Bununla birlikte 5G rekabetinde var olabilmek için üretimi artık buraya kaydırmak gerekiyor. Bu da 4G yonga üretiminin azalmasına neden oluyor. Arz-talep dengesi nedeniyle de fiyatlar artıyor. 

Kaynaklar 5G telefonlara olan talebin önümüzdeki 2-3 yıl içinde her yıl ikiye katlanarak devam edeceğini düşünüyor. Bu bakımdan 5G yonga üretimi de artacak. Önümüzdeki dönemde aynı 3G teknolojilerinde olduğu gibi 4G teknolojilerine de bir noktadan sonra veda etmek zorunda kalacağız. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim