Anlık Bildirim

Bakan Yardımcısı Sayan, 5G için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 5G'nin kullanıma sunulacağı tarih ile ilgili olarak 2023'ü işaret etti.

5G'nin kullanıma sunulacağı tarih açıklandı Tam Boyutta Gör

5G teknolojisi 60’ı aşkın ülkede genel kullanıma açıldı. Türkiye’deki 5G çalışmaları sürüyor ancak genel kullanıma açılması gecikecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, 5G için tarih verdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin 6G Çalıştayı’nda konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Hedefimiz 2023 yılında vatandaşlarımızın en yüksek yerlilik oranına sahip olacak şekilde 5G'yi kullanmaya başlıyor olması." dedi. Sayan, iki hafta önceki açıklamasında 5G frekans ihalesinin 2022 yılında yapılacağını açıkladı.

5G için geç kalındı

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan ise 5G teknolojisinde geç kalındığını belirterek, 6G’de aynı hatanın yapılmaması için 6G’nin şimdiden gündeme alınması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Arslan şunları söyledi:

 "6G’de aynı hatayı tekrarlamamak için 6G’yi çokça konuşmamız lazım. Gündemimize sürekli 6G’yi sokmamız lazım. Hep beraber bütün ülke olarak 6G’nin sadece üretiminde değil araştırmasında da, patentlerinde de hep beraber çokça katkıda bulunmamız lazım. Hatta standartlara katkıda bizim lider olmamız lazım."

Fiber altyapı problemi nedeniyle 5G’ye geçiş gecikti

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, 5G teknolojisini de geçme de en büyük handikaplarının altyapı olduğunu belirterek, "İnşallah 5G'ye geçiş sürecinde tam anlamıyla geçtik diyebilmek için fiber altyapısını da yapmamız gerekiyor. Savunma Sanayi Başkanlığımızın destekleriyle başlayan projede şu anda sahadayız. İlk günlerdeki kavgalı günlerden başlayıp bugün güzel dostluklar oluşturduğumuz bu serüven bizi inşallah 6G'ye taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12017 kez okundu.
35 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, 5g ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim