Anlık Bildirim

Koronavirüs vaka tablosu yayınlandı: 60 binin üzerinde

Türkiye'de günlük vaka sayısı 60 binin üzerinde devam ediyor. Dün 68 bin yeni vaka tespit edilmiş ve rekor kırılmıştı. Bugünkü vaka sayısı ise dünü göre daha düşük sayıda gerçekleşti.

7 Ocak 2022 koronavirüs vaka tablosu yayınlandı Tam Boyutta Gör

Omicron varyantının etkisiyle vaka sayısı yüksek seviyede seyrediyor. Dün 68 bin ile rekor kıran yeni vaka sayısı bugün bir miktar düşerek 63 bin seviyesinde gerçekleşti. Son 24 saatte 63.214 yeni vaka tespit edildi, 157 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili paylaşımında şunları söyledi:

“Omicron kaynaklı vaka artışları hastanelere henüz benzer düzeyde yansımadı. Fakat bu varyantın diğer varyantlarla karşılaştırıldığında daha az hasta ettiğini söyleyebilmek için elimizde yeterli veri yok. Hastalığı hafif geçiririm düşüncesiyle tedbirleri asla ihmal etmeyin.“

Karantina süresi 7 güne düştü

Türkiye’de son Bilim Kurulu toplantısının ardından karantina süresinin 14 günden 7 güne düşürülmesine karar verildi. Ayrıca hatırlatma dozu olmuş kişiler Covid-19 pozitif kişiler ile temaslı durumunda olması halinde karantinaya alınmayacaklar. Son 3 ayda hastalığı atlatmış temaslı kişilere de karantina uygulanmayacak.

Vaka sayısındaki artış nedeniyle okullarda yarı yıl tatilinin öne çekilebileceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bugün bir duyuru yayınlayarak yarı yıl tatilinin 24 Ocak’ta başlayacağını ve tatilin öne çekilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3932 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, covid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim