Anlık Bildirim

Türkiye'de koronavirüs karantina süresi 7 güne düşürüldü

Bilim Kurulu tavsiyesiyle koronavirüs karantina süresi 14 günden 7 güne düşürüldü. Ayrıca hatırlatma dozu olan temaslı kişiler karantinaya alınmayacak.                

Türkiye'de koronavirüs karantina süresi kaç gün oldu?

Bugünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan kararları duyurdu. Türkiye’de koronavirüs karantina süresi kısaltıldı. Ayrıca koronavirüs pozitif temaslısı olup son üç ay içinde hatırlatma dozu yaptıran veya hastalığı atlatan kişilere karantina uygulanmayacak.

Karantina süresi 14 günden 7 güne düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, karantina sürelerinin kısaltılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya ada hatırlatma dozu üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilir.”

Bakan Koca’nın açıklamalarında ayrıca okullarda yüz yüze eğitiminin devam edeceği belirtildi. Tüm müesseseler kapanmadan okulların kapanmayacağı vurgulandı. Tedbirlere uyarak eğitime devam edilecek.

Türkiye'de koronavirüs karantina süresi kaç gün oldu? Tam Boyutta Gör

Bugün vaka rekoru kırıldı

Türkiye’de bugün rekor sayıda yeni vaka bildirildi. Pandeminin başlangıcından beri en yükske 63 bin olan günlük vaka sayısı, bugün 66 bini aştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4233 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, covid-19 ve
2 etiket daha Omicron Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim