Anlık Bildirim

7nm Threadripper işlemcisi 32 çekirdekli olabilir

AMD’nin üst seviyedeki iddialı oyuncusu Ryzen Treadripper her nesilde daha güçlenerek karşımıza çıkıyor. 7nm sürecinde ise Threadripper işlemcisi adeta patlama yapabilir.

Geçen yıl üst seviye bilgisayar pazarında adeta fırtınalar estiren Ryzen Threadripper işlemcisi, vites büyüterek yoluna devam ediyor. Bu yıl performansını arttıracak olan işlemci serisi gelecek yıl ise bombayı patlatmaya hazırlanıyor.

Daha fazla çekirdek

Bu yıl 12nm süreci ile üretilen Zen+ mimarisini temel alacak ikinci nesil Threadripper serisinin daha yüksek saat frekansları ve Precision Boost 2.0 teknolojisi ile verimli hız aşırtma imkanı sunması bekleniyor. Diğer taraftan çekirdek sayısı konusunda bir değişiklik yaşanmayacak. Seriyi yaz sonlarında görebileceğiz.

AMD’nin 7nm sürecine geçişindeki önemli oyuncularından birisi olacak Zen 2 mimarisi tabanlı üçüncü nesil Threadripper serisi için henüz net bir isimlendirme yapılmış değil. AMD yeni nesil üst seviye işlemci ailesi olarak tanımlıyor.

İlk gelen bilgiler işlemci serisinde uzun süredir beklenen 32 çekirdekli ölçeklendirmenin gerçekleşeceği yönünde. Bununla birlikte artık en düşük çekirdek ölçeklendirmesi 16 mı olacak yoksa seride model sayısı mı arttırılacak şimdilik belirsiz.

7nm sürecinin verdiği avantajlar ile birlikte üçüncü nesil Threadripper işlemcisinin 4GHz ötesine geçebileceği ifade ediliyor. Zaten Zen 2 mimarisinin 5GHz seviyelerini yakalayabileceği daha önceden de dile getiriliyordu.

Bu gelişmelerle üst seviye bilgisayar pazarının en önemli oyuncusu olması beklenen üçüncü nesil Threadripper işlemcisi yanında sunucu tarafında da EPYC Rome işlemcileri ses getirmeye hazırlanıyor. Bu yılın sonlarında örneklemesine başlanacak EPYC işlemcilerin 64 çekirdeğe kadar ölçeklenebilmesi ile sunucu tarafında Intel’e karşı önemli bir hareketlilik oluşturması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3272 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd castle peak threadripper ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim