Anlık Bildirim

7nm sürecindeki Kirin 810 duyuruldu

Üst seviye segmente ilk kez 7nm sürecini sunacak olan Kirin 810 yonga seti tanıtıldı. Kirin 810 yüksek performansı yanında yeni nesil yapay zekâ motoru ile de öne çıkıyor.

Global pazarda kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiren Huawei yine de yeni ürünler ve tasarımlar duyurmaktan geri kalmıyor. Firma son olarak 7nm sürecinde tasarladığı Kirin 810 yonga setini duyurdu.

Kirin 810 özellikleri

Kirin 810 yonga seti TSMC’nin 7nm sürecinde tasarlandı. Henüz piyasada amiral gemi seviyesinde 7nm yongalar olduğu için ilk kez üst seviye segmente de 7nm süreci sunulmuş oldu. Ayrıca Huawei ikinci 7nm yongaya sahip ilk firma konumuna geldi.

Diğer Huawei ürünlerinde olduğu gibi Kirin 810 yonga seti de standart ARM mimarisini temel alıyor. İki adet Cortex-A76 çekirdeği 2.27GHz seviyesinde çalışırken 6 adet Cortex-A55 çekirdeği de 1.88GHz seviyesinde çalışıyor. Grafik tarafında ise Mali-G52 yer alıyor.

Performans anlamında Kirin 700 ve Kirin 900 serisinin arasına yerleşen Kirin 810 enerji verimliliği anlamında ise Kirin 980 yonga setinin bir tık gerisinde. Yonga setinin en dikkat çekici tarafı yapay zekâ birimi.

Huawei yeni geliştirdiği DaVinci yapay zekâ mimarisini yeni HiAi 2.0 motorunda kullanmış. Yeni birim yapay zekâ işlemlerinde 32280 puana kadar ulaşıyor ve Snapdragon 855 yonga setinin önüne geçiyor. Ayrıca daha iyi enerji verimliliği sunuyor.

Görsel işlem açısından da gelişen yonga seti güçlü bir gece görüş algoritması kazanmış. Böylece düşük ışık ortamlarında parlaklık ve netlik en iyi seviyelere çıkarılıyor. Yine Game+ modu oyunlarda performansı arttırıyor. Kirin 810 yonga seti önce Nova 5 serisinde sonra da Honor 9X Pro modelinde kullanılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim