Anlık Bildirim

8GB RAM'li ilk telefon Asus ZenFone AR, 14 Haziran'da çıkabilir

Asus'un CES 2017'de ortaya çıkardığı dünyanın 8GB RAM'li ilk telefonu ZenFone AR, 14 Haziran'da satışa sunulabilir. Cihaz hem Tango hem de Daydream desteği ile geliyor.
Asus, bu yılın ilk ayında gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) ZenFone AR modelini duyurdu. Cihaz 8GB RAM'le donatılan dünyanın ilk ilk akıllı telefonu olmasının yanında hem Tango hem de Daydream desteği ile gelen ilk telefon olarak ön plana çıkmıştı
Telefon bu yılın başlarında duyurulmasına rağmen, Asus henüz piyasaya sürmedi. MobileXpose'ta ortaya çıkan en son bilgiler, ZenFone AR'nin 14 Haziran tarihinde Tayvan'da piyasaya çıkacağını ve Temmuz ayı içerisinde ABD'ye gelebileceğini ortaya koyuyor.
Asus, Tayvan'daki lansman etkinliği için davetiye göndermeye başlamış durumda. ZenFone AR, biri 6GB ve diğeri 8GB RAM olmak üzere iki varyantla sunulacak.

Çevre haritalaması için 3 kamera

Asus'un akıllı telefonunun en önemli özelliği kesinlikle Google Tango desteği. ZenFone AR, çevrenin 3D haritasını oluşturmak için üç kamerayla birlikte geliyor. Ana sensör 23MP Sony IMX318 lens taşırken, diğer kameralar hareket izleme ve derinlik algılamasına imkan tanıyor. Ayrıca 8MP ön kamerayla donatılan cihaz 3.300mAh kapasiteli bir pil içeriyor.
Bunun dışında akıllı telefon, Google'ın sanal gerçeklik platformu Daydream'i desteklemek için 1440 x 2560 QHD çözünürlüklü 5.7 inçlik Super AMOLED ekrana sahip. Telefonda 64GB veya 128GB dahili depolama seçenekleri yer alırken, Snapdragon 835'in selefi olan Snapdragon 821'le geliyor. Ayrıca gelişmiş ses kalitesi ve efektler için SonicMaster 3 teknolojisine sahip. Telefonun fiyatının 800 dolara ulaşabileceği söyleniyor ancak resmi rakamı piyasaya sürülünce öğrenebileceğiz.
ZenFone AR şu an mevcut olan 100 Tango uygulamasını çalıştırabilecek. Uygulama sayısının gelecek yıla kadar 1.000'i geçmesi bekleniyor. Akıllı telefonun, geçen sene Tango desteğiyle piyasaya sürülen Lenovo Phab 2 Pro'ya kıyasla daha ince ve çok daha şık bir tasarıma sahip olduğunu da ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4444 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim