Anlık Bildirim

AB, Apple'ın Shazam'ı almasına onay verdi

Apple'ın, müzik keşif uygulaması Shazam'ı satın almak istemesine AB ülkelerinin birçoğu karşı çıkmış ve durdurma kararı alınmıştı. Yapılan inceleme sonucu bu satın almanın gerçekleşebileceği açıklandı
ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru müzik keşif uygulaması olan Shazam'ı 400 milyon dolara satın almak istemiş ve birçok Avrupa Birliği ülkesini karşısında bulmuştu. Bu satın almanın rekabeti olumsuz etkileyeceğini savunan ülkeler satışın gerçekleşmesini durdurmuşlardı. İnceleme sonucu gelen haber ise Apple'ın yüzünü güldürdü diyebiliriz.

Apple sonuçtan memnun

AB'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda Apple'ın Shazam'ı almasının tüketicilerin aleyhine olmayacağı ve tercihlerini azaltmayacağı sonucu çıktı. AB yetkilisi  Margrethe Vestager yaptığı açıklamada: "Shazam'ın Apple tarafından satın alınmasının dijital müzik yayını pazarındaki rekabeti azaltmayacağını gördük." ifadelerini kullandı.
Verilerin dijital ekonomide anahtar olduğunu belirten Vestager, bu nedenle potansiyel olarak ticari açıdan hassas olanlar da dahil olmak üzere bu tür satın almaların dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şimdi gözler Apple'ın bu satın almayı resmi olarak ne zaman gerçekleştireceğine çevrilmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim