Anlık Bildirim

ABD, firmaların 5G ekipmanlarını Çin dışında üretmesini isteyebilir

WSJ tarafından ulaşılan bazı kaynaklara göre ABD, telekom firmalarının 5G ekipmanlarını Çin dışında üretmesini isteyebilir. En azından ABD'de kullanılacak olanları.
ABD, 5G ekipmanlarının Çin dışında üretilmesi Tam Boyutta Gör
ABD’nin Çinli firmalara uyguladığı yasaklar herkes tarafından biliniyor. ABD’li şirketler, başta Huawei olmak üzere Çinli firmalara ait 5G ekipmanlarını kullanamıyorlar. Ortaya çıkan yeni haberlere göre ABD'nin, yasağı bir adım daha ileri götürmesi bekleniyor. Diğer telekom firmalarının da Çin dışında üretim yapması şart koşulabilir.

ABD için geliştirilen ekipmanlar Çin dışında üretilecek

ABD’nin Çin dışında üretime verdiği önem bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ericsson ve Nokia gibi üreticiler halihazırda üretimi Çin dışına çıkarmak için çalışmalarını yürütüyorlar. Bunu yapmalarındaki öncelikli amaç ABD’nin Çin’e uygulayacağı ek vergilerden kurtulmaktı. Ancak görünen o ki haberimizde bahsi geçen yeni karar resmiyet kazanırsa Çin dışında üretim yapmak mecburi olacak.

Wall Street Journal tarafından ulaşılan kaynaklar bu bilgiyi paylaştı. Beyaz Saray’dan ise herhangi bir açıklama gelmedi. Yine aynı kaynağın belirttiğine göre ABD, telekom firmalarıyla Çin dışında üretim konusunda görüşmelere başlandı bile. En azından ABD için hazırlanacak ekipmanların Çin dışında üretilmesi planlanabilir.

Kısacası ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı birçok firmayı etkilemeye devam ediyor. Çinli üreticilerin üzerindeki baskılar sürerken diğer telekom ekipmanı üreticileri de bu baskıya ortak oluyor. Özellikle Çin dışında zorunlu üretim kararı alınırsa firmaların tepkisi nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim