Anlık Bildirim

ABD Suriye’yi vurdu, Tomahawk’ların üreticisi borsada coştu

ABD’nin geçtiğimiz hafta Tomahawk füzeleri ile Suriye’yi vurması, tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Tüm bunlar cereyan ederken asıl kazanan ise füzelerin üreticisi oldu.

ABD Suriye’yi vurdu, Tomahawk’ların üreticisi borsada coştu Tam Boyutta Gör

ABD’nin Şaryat Hava Üssü’nü Tomahawk füzeleri ile vurmasına dair teknik detayları sizlere burada yer alan yazımızda aktarmıştık. Füzelerle ilgili tüm dünyada çok fazla konuşulmuş hatta maliyetleri ile ilgili çok fazla ayrıntı yazılıp çizilmişti. Tüm bu gelişmeler neticesinde günün sonunda asıl kazanan ise füzelerin üreticisi Raytheon ve üretim sürecinde yer alan bazı Amerikan şirketleri oldu.

Cuma günü açılış ile birlikte borsada ciddi bir sıçarama yapan Raytheon Company, %14’lük bir artış yaşadı ve 154 dolar seviyesini aştı. Aynı şekilde füze rampalarının üretimi için partner isim olan Lockheed Martin de değeri yükselen bir diğer ABD’li savunma sanayii şirketiydi. Hali hazırda Raytheon Company’nin piyasa değeri 45 milyar dolar seviyesinde.

Son dönemde Donald Trump’ın savunma sanayii için daha fazla kaynak ayırmalıyız söylemleri bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin pozitifi bir seyir izlemesine zemin hazırlamış durumda. Geçtiğimiz Şubat ayında da ABD’nin donanmanın ihtiyaçları için 2 milyar dolara 4000 Tomahawk füzesi alacağının konuşulması, Raytheon hisselerini tavan yaptırmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4717 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, tomahawk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim