Anlık Bildirim

ABD donanması üstün özelliklere sahip mikro drone test uçuşlarına başladı

 
ABD donanması üstün özelliklere sahip mikro drone test uçuşlarına başladı
İnsansız hava araçları binlerce farklı modeli ve tasarımı bulunuyor. Bunu avantaja dönüştürmek isteyen ABD donanması ise çok ufak boyutlara sahip bir drone'a bazı önemli özellikler ekleyerek askeri amaçlı kullanılacak mikro bir drone yaratmayı başarmış.
Test uçuşları yapılan drone öncelikle Prox Dynamics isimli Norveç firması tarafından geliştirilmiş. Ancak drone'un boyutları ABD donanmasının ilgisini çekince üzerinde bazı geliştirmeler yapılarak askeri amaçlı hale getirilmiş. Söz konusu drone yaklaşık 10 cm uzunluğunda, 2.5 cm genişliğinde ve 18 gram ağırlığında. 
Standart insansız hava aracına sahip özellikleri taşıyan bu ufak drone'u ilginç kılan şey ise üzerinde termal kamera bulunması. 3 adet kameraya sahip cihazın asıl kullanım amacı ise savaş alanında gizlenmiş kişilerin yerini tespit etmek. Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamanın ilginç kısmı ise benzer bir cihazın daha önce İngiltere tarafından geliştirdiği ve Afganistan savaşı sırasında keskin nişancıların yerini tespit etmek için kullanılmış olması. 
20 dakika uçuş  yapabilen drone ayrıca GPS teknolojisine de sahip. Test uçuşları başarılı gözüken mikro drone'un geliştirilmesi devam ederken, şimdilik bir drone'un maliyeti ise 40 bin dolar olarak belirtilmiş. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6583 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, drone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim