Anlık Bildirim

ABD patent ofisi Apple'ın Samsung'a karşı kullandığı kaydırma ile ilgili patentini geçersiz saydı

ABD patent ofisi Apple'ın Samsung'a karşı kullandığı kaydırma ile ilgili patentini geçersiz saydı

Apple'ın 1.05 milyar dolar tazminat kazandığı ve sonrasında yanlış hesaplama neticesinde 598 milyon dolara kadar inen patent ihlali davasında önemli bir gelişme yaşandı.

Dava kapsamındaki patentlerden birisi olan ve ekranı tutarak aşağı sürükledikten sonra bıraktığınızda tekrar yukarı çıkmasını tarif eden 7.469.381 numaralı patentin geçersiz sayılması için Ekim ayında ABD patent ofisine başvuru yapılmış ve ofis bir inceleme başlatmıştı. İnceleme sonucunda Apple'ın, kurumu patentin geçerliliği konusunda ikna edemediği kararı alındı. Böylece patent geçersiz duruma düşmüş oldu.

Dava aşamasında Samsung'un 21 cihazının bu patenti ihlal ettiği ve 18'inin de Apple'ı zarara uğrattığı kararına varılmıştı. Ancak patentin geçersizliği nedeniyle ilgili cihazlar zarar kapsamı dışında kalacak ve Samsung'un ödeyeceği tazminat miktarında düşüş olabilecek.

ABD patent ofisinin geçersiz saydığı patentler için Patent Temyiz Kurulu'na itirazda bulunulabiliyor. Bu bakımdan Apple'ın itiraz hakkı devam ediyor. Ayrıca tarafların tazminatın yeniden hesaplanması için mahkemeye başvuru yaptığı ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1591 kez okundu.
21 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim