Anlık Bildirim

AMD Radeon Pro Duo sonunda resmiyet kazandı

AMD'nin bugüne kadar geliştirdiği en güçlü ekran kartı konumundaki AMD Radeon Pro Duo ya da eski adıyla Fury X2, GDC 2016 fuarındaki etkinlikte resmiyet kazandı.

Uzun süredir beklenen çift Fiji XT grafik birimli yeni AMD ekran kartı nihayet gece geç saatlerde, Capsaicin adındaki özel etkinlikle resmiyet kazandı. AMD Radeon Pro Duo adını alan yeni grafik kartı, beklentilerin aksine daha çok sanal gerçeklik içerikleri geliştirme ve tüketme için geliştirilmiş.

Şimdilik ekran kartı hakkında detaylar paylaşılmadı ancak kartın performansının 16TFLOPS seviyesine kadar çıkabildiği ifade ediliyor. Daha önce Fury X2 şeklinde bilinen kartın 12TFLOPS seviyelerine gezineceği ifade edilmişti. AMD'nin sanal gerçeklik konusuna odaklandığı AMD VR Ready Creator adındaki programın ilk üyesi, Radeon Pro Duo olacak.

Firmanın ayrıca, sanal gerçeklik içeriklerine akıcılık kazandırmak amacıyla, LiquidVR adında bir platformu da bulunuyor. Hem ekran kartı, hem de platform, sanal gerçeklik için geliştirilmiş en hızlı kombinasyon olacak. Kullanıcılar, en yüksek ayarlarda Direct X12 ve sanal gerçeklik oyunlarını akıcı bir şekilde oynayabilecekler.

Tahmini Özellikler


Bilindiği kadarıyla, AMD Radeon Pro Duo ekran kartında 8192 Stream işlemcisi bulunuyor. 128 adet GCN işlem birimi yanında, 128 ROP ve 512 desen haritalama birimi yer alıyor. 1000MHz'e kadar saat frekansı olan kart 2x4GB olmak üzere toplamda 8GB HBM bellek barındırıyor. Toplam bellek bant genişliği ise bu sayede 1Tbps değerine erişebiliyor. Kartta ayrıca sıvı soğutma, 375Watt ısıl tasarım gücü gibi diğer ayrıntılar yer alacak. Ayrıca yeni Crossfire DMA teknolojisi ile, grafik birimleri daha iyi ve daha verimli bir şekilde haberleşebiliyor.


Diğer taraftan Radeon Pro Duo ekran kartında, baskılı devre kartının oldukça uzun olduğu ve üzerinde 3 adet 8 pinli güç bağlantısının yer aldığı ifade ediliyor. Ayrıca, kartın soğutulması da Cooler Master imzalı bir sıvı soğutucu tarafından sağlanacak. AMD Radeon Pro Duo ekran kartı, yaz aylarında 1499$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. İlerleyen aylarda, ekran kartını barındıran kompakt sistemler de piyasaya sürülecek.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5643 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon r9 fury x2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim