Anlık Bildirim

AMD’nin büyük emekler harcayarak baştan aşağı yeniden tasarladığı Ryzen işlemciler yavaş yavaş piyasada kendisine yer bulmaya başladı. Fiyat-performans olarak en iyisini sunmaya çalışan ve Intel’e de bu cepheden darbe vurmaya hazırlanan Ryzen ailesi tüketici tarafından da çok sevildi.

Anketlerde başta

3DCenter tarafından her yıl düzenli olarak yapılan beğeni anketlerinde Ryzen 5 serisi tüketici tarafından en beğenilen platform oldu. Seri bugüne kadar ki en yüksek beğenme oranı olan yüzde 83.9’a ulaştı. Ankete katılanların yüzde 53.8’i yeni işlemcileri satın almak istediğini belirtti.

Daha önce bu ünvan 2010 yılında Intel Sandy Bridge platformuna aitti. Yüzde 75.9 oranına çıkan platformu satın almak isteyenlerin oranı da yüzde 51 civarındaydı. AMD Ryzen 7 ise en çok satın alma isteği doğuran platform oldu. Beğeni oranı yüzde 74.6 olan platformun satın alırım diyen tüketici oranı yüzde 55 civarında gerçekleşti.

Yayınlanan anket yıllığında ilginç sonuçlar var. Örneğin en beğenilmeyen platform yüzde 66.7 ile 2011 yılında piyasaya çıkan AMD Bulldozer olmuş. Hatırlanacağı üzere Bulldozer platformu performansı nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaratmış ve AMD’nin o yıl büyük pazar payı kaybetmesine neden olmuştu.

Elbette anket işlemcilerin pazarda nasıl performans göstereceğini birebir vermez ancak geçmiş yıllara baktığımızda hedefi on ikiden vurduğunu görüyoruz. Bulldozer platformunun başarısızlığı yanında Sandy Bridge platformunun başarısı da dün gibi hatırımızda.

Bu bakımdan AMD Ryzen 5 ve 7 serilerinin pazarda iyi işler yapacağını söyleyebiliriz. Zaten pek çok mecrada serilerin stoklarının tükendiğini ve ilginin büyük olduğunu duymuştu. Ryzen 3 serisi de gelince AMD bu yıl pazar payında büyük bir sıçrama yapabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5298 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim