Anlık Bildirim

AMD Ryzen Threadripper 2990WX performansını iki kata kadar arttırmak mümkün

LevelOneTechs ve BitSum ekibi AMD Ryzen Threadripper 2990WX işlemcisinin performansını arttıracak bir çözüm geliştirdi. CorePrio sistemin çekirdekleri işlemesini optimize ediyor.

AMD’nin 12nm sürecinde geliştirdiği ve 32 çekirdek-64 izlek birimli Ryzen Threadripper işlemcisi pazar mücadelesine devam ediyor. Bununla birlikte Windows işletim sisteminde işlemcinin kontrol edilmesi konusunda sıkıntılar var.

CorePrio nedir?

Çok çekirdekli işlemcilerde genelde sistemin ve uygulamaların çekirdekleri kullanması konusunda tam bir verimlilik elde edilemiyor. Bunun için başta işlemci tasarımcıları olmak üzere uygulama geliştiricilerin yazılımlarını optimize etmesi gerekiyor.

Ryzen Threadripper 2990WX için de benzer bir problem söz konusu. Yapılan incelemelerde pek çok yazılımın yüksek sayıdaki izlek birimi ile ne yapacağını tam olarak bilemediği ve sonrasında Windows işletim sisteminin yazılıma en hızlı çekirdeği atadığı görülmüş. Hal böyle olunca da performans düşük kalıyor.

LevelOneTechs ekibi bunun önüne geçebilecek bir çözüm üzerinde çalışıyor. CorePrio adı verilen bu araç erişilebilir olan tüm izlek birimlerini otomatik olarak optimize ediyor ve yazılımlara atanmasını sağlıyor. Böylece performans Linux tarafındaki kadar iyi hale geliyor.

Ekip bununla ilgili uzun bir blog yazısı yayınlamış. Buldukları çözüm ile ilgili ayrıntılar veren ekibin değindiği en önemli nokta ise AMD’nin Microsoft ile çalışarak çekirdek seviyesinde bu probleme bir çözüm bulması gerektiği. Aksi takdirde işlemciler gerçek gücünü hiçbir zaman gösteremeyecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11612 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen threadripper 2990wx ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim