Anlık Bildirim

Qualcomm 1.5 milyar dolar harcadı, Almanya çapında iPhone satışlarını yasaklatıyor

Almanya çapındaki 4300 satış noktasında iPhone 7 ve iPhone 8 modellerini yasaklatmak için harekete geçen Qualcomm mahkemeye yaklaşık olarak 1.34 milyar Avro depozito yatıracak.

Apple ve Qualcomm arasında geçtiğimiz yıl başlayan patent savaşları geçen ay en ciddi noktaya ulaşmıştı. Önce Çin’de enerji tasarrufu ve ekran kontrolleri ile ilgili iki Qualcomm patentini ihlal ettiği gerekçesiyle önceki iPhone modellerine satış yasağı getirilmişti. Sonra da Almanya listeye eklendi. Qualcomm ise varını yoğunu bu davaya harcıyor.

Tüm noktalarda satış yasağı

Almanya’da yine aynı şekilde patentleri ihlal eden iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin satışına yasak gelmişti. Apple kararı üst yargıya götürürken 15 fiziksel mağazasında da geçici olarak satışları durdurmuştu.

Qualcomm ise daha fazlasını istiyor. İlk etapta mahkemeye satış yasağı konması için 668 milyon Avro depozito yatıracak olan Qualcomm bu rakamı 1.34 milyar Avroya çıkardı. Talebi ise ülke çapındaki 4300 satış noktasında iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin yasaklanması.

Bu talep ile Almanya çapındaki tüm satış noktalarında iPhone 7 ve iPhone 8 bulmak imkânsız hale gelecek. Apple’ın temyiz başvurusu ne zaman ve nasıl sonuçlanır bilinmez ancak Avrupa’nın en büyük pazarında en çok ilgi gören iPhone modelleri belirsiz bir süre yasaklanmış olacak.

Şimdilik iPhone X, iPhone Xr, iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri bu yasağın dışında kaldı ancak Qualcomm bunlar için de bastırıyor. Hali hazırda 2018 yılının son çeyreği için satış beklentilerini düşüren Apple’ın 2019 yılına da kötü başladığı söylenebilir. Davalar aleyhine sonuçlanırsa global çapta geniş bir yasaklama görebiliriz. Bu da Apple’ı olumsuz etkileyecektir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12346 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, iphone sales ban germany ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim