Anlık Bildirim

AMD bugüne kadar üst seviye bilgisayar sınıfına olan en güçlü hamlesini Threadripper serisi ile yaptı. 16 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen yeni işlemciler ile ilgili teknik detaylar henüz açıklanmadı ancak sızıntılar yol gösterici oluyor.

Modeller belli

Sızdırılan bilgilere göre AMD Threadripper serisinde 9 işlemci modeli yer alacak. Aslında daha önce de benzer bilgiler internete sızdırılmıştı. Bu bakımdan güçlü iddialar olduğunu söyleyebiliriz. Serinin ismi Ryzen 9 mu yoksa Ryzen Threadripper mı olacak şimdilik net değil.

Beklendiği gibi 16 çekirdekli iki tane Threadripper işlemcisi bulunuyor. 155W ısıl tasarım gücüne sahip olan işlemcilerden birisi X yani soğutma potansiyeline bağlı olarak çok daha yüksek hız aşırtma yapabilen XFR teknolojisi barındırıyor.

Aslında seride 5 tane işlemci olduğunu söyleyebiliriz. Ryzen 1955-1956-1977-1998 işlemcilerin birer tane de X versiyonları mevcut. Sadece Ryzen 1976X tek kalmış. İşlemciler 10, 12, 14 ve 16 çekirdekli iken ısıl tasarım gücü de 125W-155W arasında değişiyor.

AMD Threadripper serisinin çoklu modül yapısında olduğunu hatırlatalım. Yani aslında iki adet 8 çekirdekli Ryzen 7 işlemcisinin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Bu bakımdan iç bağlantıların verimli olması büyük önem taşıyor ve hassas mühendislik gerektiriyor. Yeni seri önümüzdeki aylarda piyasada olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3371 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd threadripper ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim