Anlık Bildirim

Computex 2017 fuarında bombaları birbiri ardına patlatmasını beklediğimiz AMD tam aksine oldukça sessiz bir fuar geçiriyor. Basın toplantısında merakla beklenen AMD Threadripper işlemci ailesi ve Radeon RX Vega oyuncu ekran kartları ile ilgili detaylar sonraya saklandı. Daha çok ikisinin bir arada olduğu sistemlerde oyun tecrübesi ön plana çıkarıldı.

Yeni canavar

AMD Threadripper adıyla anılacak olan ve üst seviye bilgisayar sistemleri için geliştirilen yeni 16 çekirdekli ve 32 izlek birimli Ryzen işlemciler, firmanın yatırımcı konferansında resmiyet kazanmıştı. Henüz listede kaç tane işlemci var bilmiyoruz. Bunlar ilerleyen zamanlarda belli olacak.

İşlemci ailesi ile ilgili bilinen detaylar ise 4 kanal DDR4 bellek desteği, 8 DIMM desteği ve 64 PCIe hattı desteği oldu. Özellikle Intel’in Core i9 ailesinde 44 PCIe hattı sunduğu ve 1000$ altı hiç bir işlemcisine tamamını vermediği düşünüldüğünde, serinin hepsine 64 hattı da açan AMD’nin bu noktada önemli bir avantaj yakaladığını görüyoruz.

Threadripper serisi X399 platformu ile birlikte gelecek. Anakarta pinli yeni platform nedeniyle Ryzen ailesinden terfi etmek isteyenlerin anakartlarını değiştirmeleri gerekiyor. Yeni işlemciler ve X399 anakartlar yaz bitmeden piyasada olacak.

Görünüşe göre AMD de rakibinin hamlelerini tartıyor gibi. Intel yeni Core i9 ailesini tanıtırken üst seviye işlemcilerin teknik detaylarına girmemişti. AMD de herhangi bir teknik detay vermiyor. Muhtemelen her ikisi için de yaz sonuna doğru net bilgiler elimizde olacak.

 

AMD’den büyük haber yok, yeni yongaların çıkışı yaz sonuna doğru Tam Boyutta Gör

Radeon RX Vega

AMD şimdiye kadar sadece Radeon Vega Frontier Edition adında bir ekran kartı geliştirdi. Haziran sonunda piyasaya çıkacak olan ekran kartı daha çok profesyonellere hitap ediyor. Aynı Vega 10 çekirdeğini temel alan Radeon RX Vega ekran kartları ise Temmuz sonundaki SIGGRAPH 2017 fuarında resmiyet kazanacak.

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ve Titan Xp ekran kartları ile benzer performans sunacağı iddia edilen Radeon RX Vega ekran kartlarında 4096 Stream işlemcisi, 16GB’a kadar HBM 2 bellek, 1500MHz üzeri hız ile 13 TFLOPS performans, 480GB/s bant genişliği gibi detaylar yer alması bekleniyor.

AMD toplantıda Threadripper işlemci ve 2 adet CF Radeon RX Vega ekran kartı ile oluşturduğu bir sistemde Prey oyununu 4K olarak Ultra ayarlarda oynadı. Videoda akıcılık dikkat çekerken, kullanılan monitörde senkronizasyon desteği olmadığı için zaman zaman yırtılmalar yaşadığı da gözlerden kaçmadı.

 

AMD’den büyük haber yok, yeni yongaların çıkışı yaz sonuna doğru Tam Boyutta Gör

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2874 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, computex 2017 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim