Anlık Bildirim

AMD’nin yıllarca üzerinde çalıştığı ve büyük umutlarla piyasaya sürdüğü yeni Ryzen işlemcileri firmayı sevindirmeye devam ediyor. Üç yıldan bu yana ilk kez AMD rakibi Intel’den anlamlı bir pazar payı kapmayı başardı.

Kullanım tabloları

Intel ve AMD son olarak 2006 yılının ilk çeyreğinde yüzde 50’şer pazar payına sahip olmuştu. AMD’nin pazardaki en yüksek orana ulaştığı dönem de bu dönemdi. Sonrasında Intel’in hamlelerine cevap veremeyen AMD, uzun soluklu bir düşüş trendine girdi. Bu süreçte zaman zaman bir kaç puan yükseliş yaşasa da pazar payı yüzde 18 civarına kadar geriledi.

Intel en yüksek geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 82 pazar payına ulaştı. Sonraki dönemlerde yüzde 0.5 civarında küçük düşüşler yaşadı ve geçen yılın son çeyreğinde yüzde 81.2 seviyesine kadar geldi. AMD Ryzen işlemcilerin pazarda başarılı gidişatı yılın ilk çeyreğinde etkili oldu ve Intel’e yüzde 2.2 pay kaybettirdi. AMD de yüzde 20.2 seviyesine çıktı. AMD en sonra 2014 yılının ilk çeyreğinde 3 puanlık bir pazar payı kapmayı başarmıştı.

Tabloların benchmark testlerindeki verilere göre hazırlandığını belirtelim. Bu bakımdan satış rakamları değil kullanım rakamları esas alınıyor. Ayrıca APU’lar ve konsollar da bu grafiğe dahil edilmiyor.

AMD Ryzen ayrıca kullanıcı veri tabanını da arttırdı. Analizlere göre konsollar hariç tutulduğunda AMD işlemcilerin kullanıcı oranı yüze 18.1’den yüzde 20.3’e yükselmiş durumda. Yani yüzde 12 civarında bir artış söz konusu.

AMD ilk etapta Ryzen 7 serisini piyasaya sürdüğü ve stoklar da büyük ölçüde tükendiği için büyüme rakamının yüzde 2 civarında kaldığı tahmin ediliyor. Yılın ikinci çeyreğinde Ryzen 5 serisi işlemciler piyasaya çıktığı için AMD’nin Intel’den daha fazla pay kapması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5806 kez okundu.
23 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim