Anlık Bildirim

AMD’den çift Fiji çekirdekli yeni bir ekran kartı daha

Bu yıl son kullanıcı tarafına sunulan herhangi bir çift Fiji çekirdekli AMD ekran kartı bulunmuyor. Kurumsal tarafta ise an itibariyle bu sayı ikiye yükselmiş durumda.

AMD’nin merakla beklenen çift Fiji çekirdekli ekran kartı Radeon Pro Duo, geçtiğimiz haftalarda tanıtılmış ve biraz daha sanal gerçekliğe odaklanan bir kart olmuştu. Radeon Pro Duo’nun tek kalacağını düşünenler yanılıyor zira sunucu tarafına da benzer bir model sunuluyor.

AMD FirePro S9300 X2 adındaki yeni ekran kartı; veri işleme, veri analizi, büyük ölçekli geliştirme platformları ve makine öğrenme dili alanlarına hitap ediyor. Tek bir baskılı devre kartı üzerinde iki Fiji çekirdeğini bir araya getiren model, HBM bellek ile destekleniyor.

Ekran kartında 2x4096 olmak üzere 8192 Stream işlemcisi bulunuyor. 850MHz taban frekansına sahip olan kart, tek hassasiyet kayar nokta 13.9 TFLOPS, çift hassasiyet kayar nokta 0.8 TFLOPS performans değerlerine ulaşabiliyor. AMD, ekran kartının dünyanın en hızlı tek hassasiyet grafik hızlandırıcısı olduğu iddiasında. 2x4GB olmak üzere toplam 8GB HBM bellek barındıran kart, 1TB/s toplam bellek bant genişliği kullanıyor.

300 Watt ısıl tasarım gücü olan AMD FirePro S9300 X2 için 5999$ fiyat etiketi belirlenmiş. Evrenin devasa yapısı hakkında haritalama amacıyla geliştirilmiş CHIME adındaki radyo teleskobunun sistemlerinde, gerçek zamanlı ve hızlı veri işleme için AMD FirePro S9300 X2 ekran kartı kullanılacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4388 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd firepro s9300x2 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim