Anlık Bildirim

ASELSAN’dan 2 milyar dolarlık sağlık teknolojisi hamlesi

Yerli teknoloji üretimi ve ihracatında uzun yıllardır liderliği koruyan ASELSAN, faaliyet alanlarına sağlık teknolojilerini de ekledi ve bu anlamda çok büyük yatırımlar ve girişimler yapmaya başladı.
ASELSAN’dan 2 milyar dolarlık sağlık teknolojisi hamlesi
 
Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi kuruluşu olan ve çalışma alanlarını her geçen gün genişleterek yerli teknoloji üretimi ve ihracatında uzun yıllardır liderliği koruyan ASELSAN, ülkemizin sağlık teknolojileri alanındaki dışa bağımlılığını yok edebilmek adına şirketin faaliyet alanına sağlık teknolojilerini de ekledi.
Sağlık teknolojileri alanında gerçekleştirdiğimiz ithalatlar yıllık 2 milyar doları bir hayli aşıyor ve ASELSAN, yaptığı büyük çaplı yatırımlar ve girişimler ile ülkenin sağlık teknolojileri alanındaki ihtiyaç ve taleplerini üstlenerek ithalat hacmini mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyor.

Öncelikli hedef "medikal görüntüleme sistemleri" 

Şirketin sağlık teknolojileri alanındaki öncelikli faaliyet konusu, medikal görüntüleme sistemleri olarak belirlendi. Mobil dijital röntgen ve yerli MR görüntüleme sistemi projelerini başlatan ASELSAN, gelecek yıl ürünlerin ilk örneklerini çıkarmayı hedefliyor.
ASELSAN, bu projelere ek olarak, Türkiye'nin sağlık teknolojisi alanında faaliyet gösteren girişimcilerle beraber çalışma olanaklarını değerlendiriyor. Bu doğrultuda, yerli defibrilatör (elektroşok) cihazı üretimi için ilk adım atıldı.
ASELSAN’dan 2 milyar dolarlık sağlık teknolojisi hamlesi
 

Çalışma alanları arasında biyosavunma da yer alıyor

ASELSAN, ayrıca sivil ve askeri savunmanın kritik bir alanı olan biyolojik savunmaya yönelik tespit, teşhis, analiz ve simülasyon sistemlerinin milli imkanlarla geliştirilmesi ve bu kapsamda gerekli teknolojilerin kazanılması maksadıyla biyotanı, biyosavunma ve biyolojik tehditlere karşı savunma sistemlerine yönelik de araştırma çalışmaları yürütüyor.
Savunma sanayisi için yürütülen bu çalışmalar, sağlık alanında virüs ve bakterilerin sebep olduğu bazı hastalıkların birinci basamak sağlık kuruluşlarında hızlı tespitine imkan veren kit ve cihazların geliştirilmesine imkan sağlayacak. Tüm bu çalışmalarla Türkiye'de medikal sanayinin hızlıca geliştirilmesi ve yurt dışına bağımlılığın en kısa zaman diliminde azaltılması hedefleniyor Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5181 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, Sağlık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim