Anlık Bildirim

ASELSAN’dan Katar’a 20 milyon Euro’luk ihracat

Aselsan, Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına yönelik kendi geliştirdiği silah sistemi için sözleşme imzaladı. İlk etapta 20 milyon Euro olarak açıklanan anlaşmanın detayları yazımızda:

ASELSAN’dan Katar’a 20 milyon Euro’luk ihracat

Daha önce Katar için 17 adet sahil güvenlik botu üreten Ares Tersanecilik, botlarda Aselsan tarafından üretilen silah sistemlerini kullanmak için anlaşma imzalamıştı. 2016 yılı içinde teslim edilen 3 deniz aracının ardından kalan botlar 4 yıllık süreçte üretilerek teslim edilecekti. Bu anlaşmanın duyurulmasından sonra proje sonunda resmiyete döküldü.

Buna göre ASELSAN, botlarda kullanılacak Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri’nin tedarikini gerçekleştirecek. Toplamda 20 milyon Euro olarak ifade edilen sözleşme kapsamındaki silahların üretiminin 2018 yılına kadar yapılıp teslim edilmesi hedefleniyor.

ASELSAN’ın Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı için tedarik edeceği sistem, SARP (12.7mm), STAMP (12.7mm), STOP (25mm), MUHAFIZ (30mm) gibi farklı ihtiyaçlara göre silahlarla donatılarak uzaktan kontrol edilen bir otomatik silah. Sisteme eklenebilen silahlar arasında 40mm otomatik bomba atar da bulunuyor. Silah, sağa ve sola 360 derecelik dönüş açısıyla hareket edebiliyor. Gece ve gündüz görüş sistemleri ile desteklenen teknoloji, otomatik hedef takibi, mesafe ölçme gibi entegrasyonlara da sahip. Silahlar, rüzgârlı denizde hareket halinde %84 isabet yüzdesi ile öne çıkıyor.  

Anka projesi neden gecikti? "ANKA-S hakkında herşey" 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3881 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, ares ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim