Projenin ilk ürünü, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından geliştirilen küp uydunun uzay yörüngesine yerleştirilmesi için anlaşma sağlanmıştı. Aselsan bu sayede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yer alan ve Japonya’ya ait KIBO modülünde “uydu ve uzay teknolojilerinde kullanılacak malzemelerin uzay şartlarındaki dayanıklılığını gerçek ortamda görme ve aynı ortama dönük biyolojik deneyler yapabilme” imkanına kavuşmuş oldu.
Modüller 1 Yıl Sonra Dünyaya Geri Getirilecek
Aselsan’ın hazırladığı Mikrodalga Modülleri ve geliştirilen küp uydu, Japonya’dan fırlatılan araç ile Uzay İstasyonuna gönderildi. 9 Aralık’ta başarıyla gerçekleşen fırlatma neticesinde istasyona ulaşan modüller, Nisan 2018’de dünyaya geri getirilecek ve Aselsan tarafından incelenerek sonraki çalışmalar için bilgi birikimi ortaya konmuş olacak.
Ka Bant Katı Hal Güç Yükselteç modülü, X-Bant Düşük Gürültülü Yükselteç modülü ve bunları barındıran mekanik kutu, dönüşün ardından uzaya çıkmadan önce yapılan testler tekrarlanarak gözlem altına alınacak. Bunun neticesinde de uzay ortamının modüller üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6969 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, Popüler Bilim