Anlık Bildirim

Almanya, Mark Zuckerberg hakkında soruşturma başlattı

Münih Savcılığı, sosyal paylaşım sitesi Facebook’un CEO'su ve aynı zamanda kurucusu olan Mark Zuckerberg hakkında "halkı kışkırtma" suçlamasıyla soruşturma başlattı.
Almanya’nın Münih Savcılığı, teknoloji dünyasının tanınmış simalarından Mark Zuckerberg hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Chan-jo Jun isimli bir avukatın mahkemeye başvurusuyla birlikte harekete geçen yetkili birimler, Zuckerberg'ün şiddete göz yumduğunu iddia ediyorlar.
Genç CEO'nun sosyal ağdaki kullanıcıların şiddet içerikli çağrılarını, Holokost adıyla da bilinen Yahudi Soykırımı'nın yalanlanmasını, cinayet çağrılarını ve benzer suçlara dair paylaşımları görmezden geldiği, buna bağlı olarak "kasıtlı şekilde halkı kışkırtmaya yardımcı olmak" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı ifade ediliyor.
Üstelik dava dosyasında platformun Avrupa Direktörü Richard Allan, Genel Müdür’ü Sheryl Sandberg ve Berlin Direktörü Eva Maria Kirschsieper’a da benzer suçlamalar yöneltilmiş durumda. Edinilen bilgiye göre söz konusu şiddet içerikli paylaşımlardan haberdar olunmasına rağmen silinmediği ya da herhangi bir müdahalede bulunulmadığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5363 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, İnternet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim