Anlık Bildirim

Analiz : Apple'ın faaliyet karı 6 şirketin mobil cihaz karından daha fazla

Analiz : Apple'ın faaliyet karı 6 şirketin mobil cihaz karından daha fazla

Kısa süre önce mali çeyrek yıl tablolarını paylaşan ve yeni bir rekora imza atan Apple, elde ettiği faaliyet karı ile de pek çok rakibinin toplamını da geçmiş durumda.

Apple satış rakamları bakımından Samsung'un oldukça gerisinde. Apple 33.8 milyon iPhone satışı gerçekleştirirken, tahminlere göre Samsung 85-88 milyon arasında akıllı telefon satışı yaptı. Mobil telefon olarak ise toplamda 120 milyonu geçti. Ancak kar konusunda durum tam tersine dönüyor.

Associated Press tarafından yapılan yeni bir analize göre Apple'ın vergi öncesi faaliyet karı Samsung, LG, Huawei, Nokia, Motorola ve Lenovo firmalarının mobil cihaz bölümlerinin toplamından daha fazla.

Apple'ın son çeyrekte elde ettiği vergi öncesi faaliyet karı 10 milyar dolar olarak gerçekleşirken, net karı ise 7.5 milyar dolar oldu. Vergi öncesi faaliyet karına göre yapılan karşılaştırmada Samsung'un dizüstü, tablet ve akıllı telefon cihazlarını elinde tutan Samsung Mobile bölümünün 6.3 milyar dolar faaliyet karı elde ettiği belirtiliyor. Kalan yaklaşık 3 milyar dolarlık kar ise firmanın diğer birimlerinden geliyor.

Nokia'nın mobil cihaz bölümü 86 milyon dolar zarar ederken, LG Mobile 75 milyon dolar zarar, Motorola da 192 milyon dolar zarar açıkladı. Huawei 3.4 milyon dolar faaliyet karı sağlarken, Lenovo'nun da tahmini olarak 1 milyar dolar faaliyet karı elde ettiği sanılıyor.

Son çeyrekte toplamda Nokia 64.6 milyon, LG 14.4 milyon ve Huawei de 12.1 milyon mobil telefon satışı gerçekleştirdi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1158 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, motorola
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim