Anlık Bildirim

Analiz : Facebook tabanlı kullanıcı girişleri yüzde 53 oranına ulaştı

Analiz : Facebook tabanlı kullanıcı girişleri yüzde 53 oranına ulaştı

Son yıllarda üye girişi gerektiren forum veya sitelere sosyal ağ hesaplarıyla giriş yapmak oldukça popüler bir hale geldi. Üye olmaya ihtiyaç bırakmadan tek tıkla kullanıcı girişi yapmayı sağlayan sistemde Facebook ezici bir üstünlüğe sahip.

Gigya tarafından yapılan bir araştırmaya göre global olarak sosyal kullanıcı girişleri konusunda Facebook yüzde 53 ile liderliği elinde tutuyor. 1.2 milyara ulaşan kullanıcı sayısı nedeniyle Facebook'un ezici bir üstünlüğe ulaştığı belirtiliyor. 

İkinci sırada ise Google+ yer alıyor. 500 milyondan fazla kullanıcı sayısıyla Google+ ile kullanıcı girişi yapanların oranı yüzde 28. Üçüncü sırada yüzde 13 ile Yahoo gelirken Twitter yüzde 4 oranına sahip.

Kuzey Amerika'da da benzer sonuçlar mevcut. Facebook yüzde 51, Google+ yüzde 31, Yahoo yüzde 15, Twitter yüzde 4 orana sahip. 

Avrupa'da Facebook oranını yükseltiyor ve tüm sosyal girişlerin yüzde 59'una hakim oluyor. Google+ yüzde 19, Rus VK ağı da yüzde 9 oranına sahip. Güney Amerika'da Facebook yüzde 80 gibi erişilmesi güç bir orana ulaşıyor. Google+ ise yüzde 13 civarında. 

Mobil sitelerde sosyal giriş konusunda ise Facebook hakimiyetini artırıyor. Kullanıcıların yüzde 62'si Facebook hesabı ile giriş yaparken, Google+ ise yüzde 26 oranında tercih ediliyor. Twitter yüzde 6, Yahoo yüzde 4 orana sahip. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim