Anlık Bildirim

Analiz : Google Play sayı bakımından App Store gelir bakımından önde

Akıllı telefon pazarında açık ara ilk iki sırada olmanın sağladığı avantajla Android ve iOS uygulama mağazaları da rakiplerinden çok çok önde gidiyor. Artık kendi aralarında rekabete tutuşan bu iki mağazanın son rakamları önemli bilgiler veriyor. 

App Annie tarafından yılın ikinci çeyreği itibariyle yapılan yeni bir analize göre Google Play kullanıcıları App Store kullanıcılarından yüzde 85 daha fazla uygulama indirdi. Ancak App Store mağazası Google Play mağazasından yüzde 70 daha fazla gelir elde etti. 

Android ekosistemi iki milyar kullanıcı sayısını geçmek üzere. Ancak ekosistemde alt seviye cihaz kullanıcıları oldukça kalabalık durumda. Bu bakımdan ücretsiz uygulamalar daha fazla rağbet görüyor ve indirme rakamları da patlama yapıyor. 

Apple tarafında ise iOS cihazlarına belirli bir sınırın üzerinde ücret ödendiği için kullanıcı uygulamalara para ödemekten çok fazla kaçınmıyor. Bu da gelirlerin patlama yapmasına sebep oluyor.

App Store tarafında Çin, ABD, Japonya, İngiltere ve Rusya en çok uygulama indirilen ilk beş ülke olarak sıralanıyor. Google Play cephesinde ise bu sıralama ABD, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Meksika şeklinde. 

App Store için en fazla gelir getiren ülkeler ABD, Japonya, Çin, İngiltere ve Avusturalya şeklinde. Google Play için ise Japonya, ABD, Güney Kore, Tayvan ve Almanya en çok gelir getiren ülkeler durumunda. Her iki mağazada da oyun kategorisi en çok indirilen ve en çok kazandıran kategori durumunda. 

Halen ucuz mobil cihazlar ile gündemde olan Çin'de tüketicilerin artık iOS cihazların yönelmiş olması ve hem indirme sayısı hem de gelir bakımından büyük katkı yapması analizin dikkat çeken noktası. Google Play ve App Store arasındaki bu dengenin uzun bir süre daha bu şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.  
Analiz : Google Play sayı bakımından App Store gelir bakımından önde
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2376 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim