Anlık Bildirim

Analiz : KitKat kullanım oranı yükseliyor

Analiz : KitKat kullanım oranı yükseliyor

Android 5.0 için son hazırlıklarını tamamlayan ve kaynak kodu dağıtımına başlayan Google, Android sürümlerinin de Ekim ayına ait kullanım istatistiklerini yayımladı.

Android 5.0'ın resmen hayata geçtiği gün itibariyle KitKat sürümleri yüzde 30.2 kullanım oranına ulaşırken, yarı yarıya bir oran beklentilerini karşılayamadı. Jelly Bean sürümleri ise yüzde 50.9 oranına geriledi. 

Bununla birlikte Android 4.1 ve üzeri sürümlerin kullanım oranı yüzde 80 seviyesine çıktı. Artık kullanıcıların geneli bu dilim içerisine toplanıyor. Ancak önemli yeniliklerin geldiği Android 4.2 sürümü sonrası yüzde 58 kullanım oranına sahip. Ekosistemde en çok kullanılan sürüm ise yüzde 22 ile Android 4.1 olarak dikkat çekiyor. 

Tahminler KitKat sürümünün yükselişini sürdürerek Jelly Bean kullanım oranından yemeğe devam edeceği yönünde. Ekosistemde yeni bir sürüm kullanıma sunulduğunda hali hazırdaki son sürümün kullanım oranı yüzde 25 civarında, bir önceki sürümün kullanım oranı ise yüzde 50 civarında gerçekleşiyor. Bu artık standart bir hareket haline geldi.  


Kaynak:http://venturebeat.com/2014/11/03/android-kitkat-hits-30-adoption-jelly-bean-falls-to-50-and-gingerbread-slips-to-single-digits/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim