Anlık Bildirim

Analiz : Mobil oyuncular genelde bir gün sonra oyunu bırakıyor

Analiz : Mobil oyuncular genelde bir gün sonra oyunu bırakıyor

Mobil oyun sektörü çok büyük bir ivme kazandı ve büyük küçük sayısız geliştirici bu sektörden pay kapabilmek için mücadele ediyor. Oyuncular da başarılı yapımlara büyük ilgi gösteriyor. 

Ancak Swrve tarafından 30 farklı uygulama incelenerek yapılan yeni bir analize göre kullanıcıların yeni oyunlara büyük ilgi gösterdiği ancak yüzde 66'sının 24 saat sonrasında bir daha oyunu açmadığı ortaya çıkmış.

Swrve 10 milyon kullanıcının 90 gün boyunca oyun alışkanlıklarını izleyerek analiz sonuçlarını elde etmiş. Analizde oyuncuların yüzde 19'u oyunu sadece bir kez açtığı da belirtiliyor. 

Oyun içi ödemeler konusunda ise oyuncuların yüzde 2.2'sinin gerçek paralarla harcama yaptığı bulunmuş. Ortalama bir oyuncu 90 gün içerisinde sadece 45 cent harcama yapıyor. Bu harcamaların yarısı ise ilk hafta içerisinde yapılıyor. 

Büyük firmalarda çalışan bir geliştiricinin açıklaması ise aslında bu konunun iyi bilindiğini gösteriyor. Geliştirici eğer bir oyun ikinci gününde oyuncuların yüzde 40'ını tutuyorsa bunun gerçek bir başarı olarak kabul edildiğini belirtiyor. Bu açıdan ilk gün çok fazla oyuncunun oyunu indirmesi büyük önem taşıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim