Anlık Bildirim

Analiz : Mobil reklamcılık yılın ilk yarısında 5.3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı

Analiz : Mobil reklamcılık yılın ilk yarısında 5.3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı

İnternete bağlanan mobil veya masaüstü cihaz sayısı arttıkça sanal reklamcılık sektörünün gelir pastası da sürekli büyüyor. Yapılan son analizler de büyük artışlara işaret ediyor. 

Interactive Advertising Bureau tarafından yapılan yeni bir analize göre yılın sadece ilk altı ayında internet reklamcılığı gelirleri yüzde 15 civarında artarak 23.1 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 20.1 milyar dolar civarındaydı. 

Mobil dünyanın bu gelirdeki payı 5.3 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 76 artış kaydetti. Bu rakamın 2.7 milyar doları arama motorlarından, 2.5 milyar doları reklam gösterimlerinden ve 103 milyon doları da diğer görüntüleme formatlarından elde edildi. 

Sosyal medyanın gücü gelirlere de yansıdı. Sosyal ağların ürettiği reklam gelirleri 2.9 milyar dolar ile yüzde 58 artış yaşadı. En fazla reklam geliri ise yüzde 21 ile perakende kanalları, yüzde 13 ile finans kanalları ve yüzde 13 ile otomotiv reklamlarından üretildi. 

Yılın ikinci yarısında çevrimiçi reklam gelirlerinde daha da fazla artış yaşanacağı ve bu yıl gelirlerde tüm zamanların rekorunun kırılacağı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim