Anlık Bildirim

Analiz : Mobil tarayıcı kullanımı giderek azalıyor

Analiz : Mobil tarayıcı kullanımı giderek azalıyor
Kullanıcıların sayısız kaynaktan bilgi alabilmek, sosyal ağ hesaplarında gezebilmek, bankacılık işlemlerini yapmak veya içerik izlemek gibi pek çok nedenden ötürü kullandıkları mobil tarayıcılar son dönemde kan kaybetmeye başladı.

Özellikle internette erişebileceğiniz pek çok içerik için özel uygulamaların geliştirilmesi, kullanıcıların adres satırına bağlantıyı yazıp gitmek yerine tek dokunuşla istediği içeriğe ulaşmasını mümkün kılıyor.

Flurry tarafından ABD'de yapılan bir araştırma mobil cihaz kullanıcılarının tarayıcılardan vazgeçmek üzere olduğunu gösteriyor. Analize göre geçen yılın ilk üç ayında cihazlarında ortalama 2 saat 38 dakika geçiren kullanıcılar, bu yılın ilk üç ayına göre bu süreyi 2 saat 42 dakikaya çıkarmış durumda. 

Kullanıcıların bu süre içerisinde yaptıkları ise mobil tarayıcıları ve uygulamaları kullanmak olarak sıralanıyor. Ortalama bir kullanıcı 2 saat 42 dakika içerisinde sadece 22 dakika tarayıcıda zaman harcıyor. Bu da yüzde 14 civarına denk geliyor. Bu oran içerisinde Apple Safari kullanımı yüzde 7, Google'ın tarayıcılarının kullanımı ise yüzde 5 olarak gerçekleşiyor.

Mobil cihazlarda en çok kullanım süresi yüzde 86 ile uygulamaların. Bunda oyunlar yüzde 32, Facebook yüzde 17, sosyal mesajlaşma yüzde 9.5, YouTube yüzde 4, eğlence yüzde 4, Twitter yüzde 1.5 paya sahip. 

Analizde mobil kullanıcıların bilgiye uygulama yoluyla ulaştığı ve bu nedenle mobil web kullanımının azaldığına dikkat çekiliyor. Mobil tarayıcılar daha entegre bir ortam sunsa da kullanıcılar doğrudan bilgiye ulaşmayı tercih ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
998 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, apps
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim