Anlık Bildirim

Analiz : Mobilde IPv6 en çok Windows Phone 8 ekosisteminde benimsendi

Analiz : Mobilde IPv6 en çok Windows Phone 8 ekosisteminde benimsendi

İnternet altyapısında bağlı cihazların ağda tanımlanması için geliştirilen Internet Protocol - IP adresleri, IPv4 standardında verilecek adres kalmaması nedeniyle daha fazla kontenjana sahip ve daha gelişmiş IPv6 standardına geçiş yapmaya başlamıştı. Hem masaüstü hem de mobil tarafta yaşanan geçişlere mobil içerik dağıtım ağı Akamai'nin analizi ışık tutuyor.

Analizlere göre IPv6 standardının benimsenmesinde Windows Phone 8 ekosistemi yüzde 12 ile başı çekiyor. WP8 ekosistemi ilk etapta IPv6 standardını desteklemiyordu. Ancak sonra bir güncelleme ile yerleşik olarak bu destek sunulmaya başladı.

Listede ikinci sırayı yüzde 10.8 benimsenme oranı ile Android Jelly bean sürümleri alıyor. Üçüncü sırada yüzde 5.9 ile BlackBerry 10 işletim sistemi bulunuyor. Android 4.0 sürümleri ise yüzde 3.2 ile dördüncü sırada. iOS 6 sürümü ise yüzde 1.8 ile beşinci sırada.

Toplam oranlara bakıldığında ise Android yüzde 15.6 ile ilk sırayı alırken, Windows Phone 8 yüzde 12 ile ikinci, BlackBerry OS yüzde 5.9 ile üçüncü, iOS yüzde 4.3 ile dördüncü sırada yer alıyor.

Analizler mobildeki IPv6 benimsenme oranının PC'den daha yüksek olduğuna da dikkat çekiyor. İnternet bağlantısı ihtiyacının PC'den daha çok mobil cihazlardan giderildiği günümüzde standardın benimsenmesinin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim