Anlık Bildirim

Analiz : Nokia son çeyrekte 10 milyon Lumia cihazı satmış olabilir

Analiz : Nokia son çeyrekte 10 milyon Lumia cihazı satmış olabilir

Symbian ve MeeGo işletim sistemlerine resmi desteğini kısa süre önce kesen Nokia, tüm ağırlığını verdiği Windows Phone 8 ekosisteminde satışlarını artırmaya devam ediyor.

Yapılan son pazar analizlerine göre geçen yıl 4. çeyreğinde Nokia 10 milyon adet Lumia cihaz satışı gerçekleştirdi. Bu rakam önceki yıl aynı döneme göre yüzde 53 daha yüksek. Nokia'nın beklentisi ise 10.7 milyon civarında idi. 

Nokia'nın geçen yıl üçüncü çeyrekteki Lumia satışının 8.8 milyon olduğu düşünüldüğünde çeyrek bazda da yüzde 20 civarında bir artış olduğu görülüyor. Bilindiği gibi Nokia'nın en popüler telefonu Lumia 520 haline gelmiş durumda. Satış rakamlarına olumlu etki yapan Lumia 520, 1GB RAM taşıyan versiyonu Lumia 525 ile birlikte Nokia'nın satış anlamında yine en başarılı cihazı olmaya aday durumda.

Nokia'nın satışlarını artırması Windows Phone ekosistemine de olumlu olarak yansıyor. Zira Nokia dışında diğer üreticilerin yeni tanıttığı iddialı bir model yok. Ancak Nokia'nın yaşayacağı bir düşüş ekosistemi baştan aşağı etkileyecektir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5342 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim