Anlık Bildirim

Analiz: PC üreticileri Windows 8 konusunda yanıldı


Windows 8 işletim sisteminin lisans satışları iyi gitse de PC tarafında satışların beklentilerin altında kaldığı yönünde eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Japonya'nın PC devi Fujitsu, Windows 8 yüklü PC ürünlerine olan düşük talep nedeniyle yıl sonu sevkiyat hedeflerine erişemediklerini açıkladı. Firmanın patronu Masami Yamamoto, Avrupa'daki ekonomik krizin de etkisiyle yazılıma olan başlangıç talebinin zayıf olduğunu bildirdi. Fujitsu, 31 Mart tarihinde bitecek mali yıl bitiminde daha önce 7 milyon PC sevkiyatı tahmin ederken, şimdi bu rakam 6 milyona düşmüş durumda.

Analiz uzmanları ise PC endüstrisi konusunda iyimser olunamayacağını belirtiyor. Ucuz tabletlerin tüketici ilgisini kendi üzerine çekmesi nedeniyle PC üreticileri Windows 8 hakkındaki iddialarında yanıldı.

Bilgi teknolojileri sektörüne de odaklanan Fujitsu'nun PC ve mobil cihaz satışları toplam gelirin yüzde 20'sini oluşturuyor. Firma bu bakımdan PC ürünlerinde fiyat kırmak istemiyor. Bunun yerine ürün odaklı yaklaşımdan hizmet odaklı yaklaşıma geçiş planlanıyor.

Fujitsu, K süper bilgisayarının üreticisi olmasına rağmen, 31 Mart itibariyle yonga üretim bölümünde yeniden yapılanmaya gidecek. Firma bu sayede 3 yılda 11 milyar dolar tasarruf hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1265 kez okundu.
15 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 8, fujitsu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim