Anlık Bildirim

Analiz : İlk çeyrekte akıllı telefon pazarının tüm faaliyet karını Apple ve Samsung üretti

Analiz :  İlk çeyrekte akıllı telefon pazarının tüm faaliyet karını Apple ve Samsung üretti

Tüketici elektroniği sektöründe yılın ilk çeyrek dönemi genelde tüketicilerin bekle-gör taktiği uyguladığı ve bu nedenle oldukça durgun geçmesi beklenen bir dönemdir. Bununla birlikte gerekli hamleleri yapan firmalar yüksek karlar elde etmeyi başarıyor.

Canaccord tarafından yapılan bir analize göre, akıllı telefon pazarında yılın ilk çeyreğinde üretilen faaliyet karının neredeyse tamamı Samsung ve Apple'a ait. İki firma toplamda karın yaklaşık yüzde 100'ünü üretirken, Apple yüzde 57, Samsung da yüzde 43 kar elde etti. Apple'ın faaliyet karı 8 milyar dolar olurken, Samsung'un faaliyet karı da 6 milyar dolarda seyretti.

HTC, Sony, BlackBerry, Nokia sıfır seviyesinde kar elde ederken, sadece LG yüzde 1 civarında bir kara ulaşmayı başardı. Motorola ise yüzde -1 seviyesini gördü.

Samsung'un Galaxy Note II ve Galaxy S3 satışlarının hız kesmeden devam etmesi, bunun yanında alt seviye yeni modelleri bu dönemde pazara sunması, karına etki eden en önemli faktörler oldu. Apple'ın da sonbaharda tanıttığı iPhone 5 ile birlikte bu dönemde yeni pazarlara açılmış olması karını artırmasında etkili oldu.

Apple ve Samsung'un birlikte akıllı telefon pazarında büyük bir paya sahip olduğu bir süredir analizlere yansıyor. Bu payın karları da etkilediği görülüyor. Sonraki çeyrek dönemlerde HTC, BlackBerry, Sony gibi firmaların amiral gemi modelleri daha yaygın satışa sunulmuş olacak ve kar dengesini biraz daha değiştirecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1862 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim