Anlık Bildirim

Android 4.2, daha fazla güvenlik seçenekleri sunuyor

Yeni Nexus modellerinin tanıtımıyla birlikte resmi olarak piyasaya ayak basan Android 4.2 işletim sistemi ile ilgili 360 derece fotoğraf çekebilen Photo Sphere, çoklu kullanıcı desteği, Gesture Typing klavye özelliği gibi önemli detayları sizinle paylaşmıştık. 

Güvenlik konusunda ise sürümün sunduğu yeni seçenekler ortaya çıkmaya başladı ve zararlı yazılım istilasından muzdarip olan Android işletim sistemi için işe yarayacak önlemler dikkat çekiyor.

Sürümün sunduğu en önemli yenilik zararlı yazılımlara karşı sistemi taramak. Bu özellik sunucu tarafında Google Play uygulama mağazasında bir süredir kullanılıyor. Şimdi ise bu tarama fonksiyonu cihazın kendi içerisinde çalışıyor.

Fonksiyon Güvenlik ayarlarından açılıp kapatılabiliyor. Mağaza dışında üçüncü taraf kaynaklardan yükleme yapmaya kalktığınızda bir kutu ekrana geliyor ve uygulamayı tarama izni istiyor. Akıcı ve anlık bir şekilde Google sunucularından karşılaştırma yapan sistem, eğer kara listedeki uygulamalarla eşleşiyorsa kuruluma izin vermiyor. Kesin bir zararı anlaşılamayan uygulama için ise son karar kullanıcıya bırakılıyor.

Android bölümü başkan yardımcılarından Hiroshi Lockheimer, hali hazırda uygulama mağazasındaki 700 bin uygulamalık bir kataloga sahip olduklarını, ayrıca her zaman interneti yeni ortaya çıkan APK dosyaları için taradıklarını belirtiyor. 

İkinci olarak uygulamanın sizden istediği izinler artık daha açık ve kolay okunabilir bir şekilde gösteriliyor. 

Son yenilik ise bir uygulama sizden habersiz ücret toplayan bir numaraya SMS göndermeye çalışırsa, sistemin sizi uyarması. 

Android 4.2 ile yeni güvenlik katmanlarının sisteme eklendiği görülüyor. Zararlı yazılım istilasını kesin sona erdirecek bir hamle değil. Ancak güvenlik açısından oldukça önemli gelişmeler barındırıyor ve Android'in ilerleyen sürümlerde daha güvenli bir yapıya kavuşacağını gösteriyor.
Android 4.2, daha fazla güvenlik seçenekleri sunuyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1001 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android 4.2, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim