Anlık Bildirim

Android One programı sil baştan

Stok Android arayüzünü giriş seviyesine getiren ve uzun süre güncelleme garantisi veren Android One programı, üreticilere donanım konusunda daha geniş seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

Google'ın giriş seviyesi akıllı telefon pazarına çeki düzen vermek ve düzenli güncelleme kapsamına almak için iki yıl önce başlattığı Android One programı pek de istendiği gibi gitmiyor. Tüketici tarafından büyük ilgi görmeyen program üreticileri de pek tatmin etmedi ve büyük bir değişiklik yapılacak gibi görünüyor.

Google program kapsamında üreticilerin belirli bir donanım bileşeni listesi kullanmalarını ve stok arayüzden uzaklaşmamalarını zorunlu kılıyor. Durum böyle olunca ortaya çıkan telefonlar da birbirine çok benziyor ve farklılaşma olmuyor. Üreticiler sorunlarını dile getirince değişim de kaçınılmaz oldu.

Gelen bilgilere göre Android One programı artık Rick Osterloh yönetimindeki ekibin kontrolüne giriyor. Nexus telefonlar ve Google Glass gibi projeleri yürüten Osterloh ekibi, bundan sonra Android One programını da yürütecek.

Osterloh, uyguladıkları geniş donanım stratejisinin Android One programına da geleceğini açıkladı. Artık donanım bileşenlerinin seçimi konusunda üreticiler özgür ve isterlerse kendi tedarik zincirleri ile çalışabilecekler. Ayrıca cihazların piyasaya çıkış tarihlerini de üreticiler belirleyecek.

Google ayrıca operatörler ile de geniş kapsamlı görüşmeler yapıyor. Özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarında, Google hizmetlerine operatör faturaları üzerinden ödeme yapabilmek büyük önem taşıyor. Bu bakımdan, Android One cihazlarına operatör desteğini artırma planları mevcut.

Google'ın programa serbestiyet kazandırması perde arkasında kendisini de oldukça ilgilendiriyor zira kapsama alanındaki cihazlar arttıkça çekirdek uygulama ve Play Store platformu daha fazla kullanım alanı bulacak. Özellikle Asya'da MIUI, Flyme OS, Aliyun OS gibi modifiye işletim sistemleri revaçta ve bu platformlar Google'ın oyun dışında kalmasına neden oluyor. 

Android One programında yeni cihazların ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. Avrupa tarafında GM 5 Plus yeni bir örnek olarak dikkat çekiyor ancak Hindistan gibi Asya ülkelerinde henüz yeni ürünler mevcut değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8957 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android one ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim