Anlık Bildirim

Android Wear için Lollipop güncellemesi geldi

Android Wear için Lollipop güncellemesi geldi

Google'ın Android işletim sistemi için 3 Kasım itibariyle Lollipop güncellemesinin kaynak kodlarını yayımlamasının ardından üreticiler modellerini güncellemeye başlamıştı. Google da Android Wear platformunu Lollipop sürümüne güncelledi. 

Güncelleme özellikle ayarların görüntülenmesi konusunda önemli değişiklikler getiriyor ve resmi olarak da saat teması programlama arayüzünü sunuyor. Bu sayede hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için büyük kolaylıklar gelecek. 

Güncellemede en çok dikkat çeken Watch Face yani değişebilen kadran temaları için resmi bir programlama arayüzünün gelmesi. Ekosistemde çok çeşitli tasarımlarda bulunan temalar artık her saat için uyumlu olacak. Ayrıca Android Wear akıllı telefon uygulaması ile artık saat temaları daha kolay aranacak ve indirilebilecek. 

Google, Lollipop güncellemesinin tam olarak dağıtılması sonrasında geliştiricilerin kendi saat temalarını bu yeni arayüze göre optimize etmelerini istedi. Optimize edilmeyen temalar uyum sorunu yaşayabilecek. 

Arayüz ile ayrıca sistemdeki hava durumu veya ajanda etkinlikleri gibi servisler için verilerin resmi yöntemler ile çekilmesi de sağlanacak. Bunun haricinde 12-24 saat değişimi gibi evrensel ayarlar ve OpenGL kullanımı da bu arayüz ile sunulacak. 

Tema desteği haricinde artık ekranda aşağı doğru sürükleme yaptığınızda bir ayarlar menüsü karşınıza gelecek. Bu menüzde parlaklık veya bildirim sesi ayarlarını değiştirebileceksiniz. Ayrıca tüm bildirimler saat üzerindeki bir uygulama yoluyla sessize alınabilecek. 

Güncelleme ile gelen diğer yenilikler ise ekranı ve titreşimi kapatan Tiyatro modu, parlaklığı en yükseğe çıkaran Güneş ışığı modu ve batarya ile depolama bilgilerini daha kolay bir şekilde görebilme seçeneği şeklinde sayılabilir.

Lollipop güncellemesi mevcut Android Wear saatlerine önümüzdeki haftadan itibaren dağıtıma başlayacak. Google ayrıca Porche, Hugh Turvey, Plants vs Zombies, Pac-Man, Despicable Me gibi popüler saat temaları için tasarımcılarla da biraraya gelmiş durumda.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim