Anlık Bildirim

Android telefonlar iPhone'lardan daha fazla çökme eğiliminde

Blancco isimli şirket tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma Android cihazların iOS'a oranla daha fazla sorun çıkardığını ortaya koyuyor. En fazla çökme eğilimde olan cihazlar haberimizde...
Satış söz konusu olduğunda iPhone ve Android cihazlar arasındaki savaşta Apple kan kaybediyor olabilir ancak yeni bir araştırma Cupertino merkezli şirketin hala iyi işler çıkardığını ortaya koyuyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma iPhone ve iPad'lerin sıklıkla bir takım nedenlerden dolayı çöken Android cihazlar ile karşılaştırıldığında daha emniyetli olduğunu ortaya koyuyor.
Araştırmanın bulgularına göre Android cihazların sorun çıkarma oranı neredeyse bu işletim sistemine sahip iki telefon ya da tabletten birinin yaşam süresi boyunca bir kez çökebileceği anlamına gelen yüzde 44 seviyelerinde. Öte yandan Apple'ın iPhone ve iPad cihazlarında ise yüzde 25 sorun çıkarma ihtimali var. Bu nedenle sadece 4 iOS cihazdan sadece birinin bu tür sorunlarla karşılaşabileceği belirtiliyor.
Blancco aynı zamanda en sık çökme eğilimi olan telefonlardan bazı istatistikler sunmuş durumda. İlk beş cihaz arasında Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S5, Lenovo K3 Note, 3. nesil Motorola Moto G ve Samsung Galaxy S6 Active yer alıyor. Marka olarak baktığımızda ise Samsung'un yüzde 43 çökme oranıyla ilk sırada olduğunu görüyoruz. Güney Koreli şirketin şu anda bir numaralı Android cihaz üreticisi olması nedeniyle bu oldukça normal. Bunu yüzde 14'le Motorola takip ediyor. Lenovo yüzde 12 ile üçüncü sırada yer alırken hemen arkasında ise yüzde 6'lık çökme oranıyla Asus'u görüyoruz.
iOS kapalı sistem, Android daha özgür
Telefonlardaki en büyük sorunlar kamera yazılımı, dokunma optimizasyonu, pil sorunları, çift SIM ve mikrofonla ilgili hatalardan kaynaklanıyor. Android ile iOS karşılaştırırken iOS'un sadece Apple'ın telefon ve tabletlerinde yüklü olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekir. Android çok sayıda cihazda kullanılması nedeniyle daha çok sorun çıkarma potansiyeline sahip.
Aradaki farkın bir diğer nedeni de Apple'ın kapalı işletim sistemi iOS ile gerçekleştirdiği kısıtlamalarla ilgili. iPhone kullanıcıları telefonlarını özelleştirme konusunda Android kullanıcılarıyla aynı özgürlüğe sahip değiller. Android, iOS'un aksine daha açık bir platform ve bu da yazılımın çökme ihtimalini yükseltiyor.
Sonuç olarak bu araştırma hiçbir şekilde akıllı telefon satın alma kararınızı etkileyecek bir faktör olmamalı. Kilitlenme veya çökme tüm platformlarda meydana gelebilir ancak iOS ve Android işletim sistemlerinin her ikisi de doğru şekilde kullanıldığında herhangi bir çökme olmadan ortak görevleri gerçekleştirebilecek kadar yeterli güvenilirlik seviyesine ulaşmış durumdalar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9537 kez okundu.
47 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim