Daha önce Texas eyaletinde enerjisini güneş enerjisinden karşılayacak bir tesis kuracağını açıklamıştı. Şirketin CEO'su Tim Cook ise dün yaptığı açıklamada California'da kurulacak dev güneş enerjisi alanına 850 Milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Tim Cook açıklamasında Tim Cook "İklim değişikliğinin farkındayız, artık konuşma değil harekete geçme zamanı" dedi.
First Solar şirketinin kuracağı enerji tarlası 2900 dönüm arazi üzerine kurulacak. Apple'ın açılacak yeni merkezine, kampüsüne, 52 mağazasına ve veri merkezine elektrik sağlayacak. Yaptığı yatırımın karşılığında Apple şirketine 25 yıl boyunca 130 MW elektrik sağlanacak, güneş santrali ise toplamda 280 MW elektrik üretme kapasitesine sahip olacak. Kalan 150 MW güç ise Pacific Gas and Electric şirketine ait olacak ve 50 bin hanenin aydınlatmasını karşılayacak. Habere göre güneş santralinin inşasına önümüzdeki aylarda başlanacak ve 1 yıl sonra tamamlanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Apple gibi yenilikte öncü bir firmanın da güneş tarlası kurması kadar doğal birşey yok, hatta geç bile kaldılar.
Biz ise rahat 150 yıl geriden dünyayı takip ediyoruz. Bizde elektrikli araçları teşvik etmek yerine ek vergi yüküyle iki kat pahalıya satıyorlar! Yurtdışına gidip, orada sokağa inen bu teknolojiyi görünce, bizim yüzyıl kadar geriden geldiğimizi görebiliyoruz maalesef.!
Bunun tek çözümü az tüketmektir.
Ama şarj başında nöbet tutan androtürklere anlatamazsın bunu.
Onlar app kurar oyun oynar yeni model alırlar.
Tasarruf onların neyine. Sıcak fırsat gördü mü birbirlerini ezerler.
Sadece kendini düşünenlere her şey müstehaktır.
"Konusma degil harekete gecme vakti."