Anlık Bildirim

Apple, Amazon’da satılan şarj adaptörlerine savaş açıyor

Satın aldığınız üçüncü taraf Apple güç ürünü üzerinde onay logosunu gördüyseniz ve güvendiyseniz acele etmeyin. Onaylı gibi görünen ürünlerin çoğunun sahte olduğu ortaya çıktı.

Son dönemde Galaxy Note 7 faciası ile başlayan güvenli batarya tartışması, üreticilerin ekstra tedbir almasına neden oluyor. Apple, üzerinde onaylı veya resmi gibi ibareler bulunan ancak hiçbir şekilde onay almamış şarj adaptörlerine savaş açıyor.

Her Onaylı Ürün Orijinal Değil

Firmanın mahkemeye şikayette bulunduğu konu Mobile Star LLC adında Çinli bir firmanın elinden çıkan şarj adaptörleri ile ilgili. Firma yaptığı uzun araştırmalar neticesinde onay damgalı bu ürünlerin büyük kısmının sahte olduğunu ve tehlike arz ettiğini ortaya koymuş. Tehlikeyi erken önlemek adına Apple, firma aleyhine dava açmış.

Apple mühendisleri, çalışmalar kapsamında Amazon üzerinde satılan bu marka farklı şarj adaptörlerini sipariş vererek testlere tabi tutmuş. Sahte olması bir yana adaptörler içerisinde eksik bileşen bulunduğu, bu nedenle kısa devre ve yangın çıkarma riskinin yüksek olduğu anlaşılmış.

Amazon’un yüksek güvenilirlik imajının da etkisiyle kullanıcıların bu aksesuarlardan şüphe duymadığını belirten Apple, güç ürünleri ve Lightning kablolarının yüzde 90’ının onaysız veya sahte olduğunu ifade ediyor. Bununla birlikte test sonuçlarının ortaya çıkması ile birlikte Amazon, Çinli firmadan tedarik ettiği tüm stokları iptal etmiş ve sözleşmesini sona erdirmiş.

Resmi satış noktalarından alınan aksesuarlar hariç, bu tarzda onaylı veya resmi ibaresi yer alan sahte şarj ürünlerini anlamak biraz zor. Bu noktada kullanıcılar yine bilinen ve güvenilir üçüncü taraf üreticileri tercih etmek zorunda. Google da geçtiğimiz yıl Nexus 6P ve 5X modelleri için Amazon’da satılan USB Tip-C kablolarını incelemiş ve çoğunun hızlı şarj desteklemediğini ortaya çıkarmıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim