Anlık Bildirim

Apple CEO’su Tim Cook, Türkiye’deki satışların düşük olmasından yakınıyor

Apple'ın CEO'su Tim Cook Türkiye ve çeşitli pazarlarda sıkıntılar olduğunu söyledi. Cook, firmanın yıl sonu satış hedefini tutturamayacağını ifade etti ve borsayı buna hazırladı.
Apple'ın CEO'su Tim Cook, iMore’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tim Cook, küresel çapta satış hedefini tutturamayacaklarını ve Türkiye pazarında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Bu hafta yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerini tanıtan Apple, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Rakamlara baktığımızda geçtiğimiz yıla göre pek fark olmadığını görüyoruz. Ancak Tim Cook’un açıklamasına göre firma, yıl sonu satış hedefini tutturamayacak. Cook, borsanın bu duruma hazır olmasını istiyor.

Cook, gelişmekte olan bazı ülkelerdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı hedefin tutmasını beklemediğini ifade etti. Cook, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gelişmekte olan bazı ülkelerin pazarında sıkıntı var. Türkiye, Rusya, Hindistan ve Brezilya'da son dönemde yerel para birimleri zayıfladı. Bu da fiyatların yükselmesiyle sonuçlandı. Bu pazarlarda beklediğimiz büyümeyi elde edemedik.”

Apple fiyatları indirdi

Apple CEO’su Tim Cook’un Türkiye ile ilgili diğer ifadelerine göre 3. çeyrekte iPhone satışlarında çift haneli büyümeye ulaşıldı. Ayrıca 2. çeyrekte Mac satışları çift haneli büyüme göstermişti. Apple, geçtiğimiz günlerdeki lansmanın ardından Türkiye'deki ürün fiyatlarında indirime gitti. iPhone ve iPad modelleri de dahil olmak üzere pek çok üründe ortalama yüzde 10'luk indirime gitti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29386 kez okundu.
120 kişi, toplam 126 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, finans ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim