Anlık Bildirim

Apple Car aslında Steve Jobs'un ilgi alanındaydı

Apple'ın büyük yenilik olarak lanse ettiği pek çok şeyde aslında Steve Jobs'un da imzası var. Gelen bilgilere bakarsak elektrikli otomobil projesi de Jobs'un kafasındaki planlardan birisi.
Son dönemde Apple ile ilgili iddiaların başında elektrikli otomobil projesi geliyor. 2019 yılında yollara çıkması beklenen elektrikli araba projesinin firma içerisinde ne zaman ortaya atıldığı ve nasıl geliştiği bilinmiyor ancak işin ucu Steve Jobs dönemine kadar gidiyor. 

iPod modellerinin babası olarak bilinen ve daha sonra Apple'dan ayrılarak akıllı termostat üreticisi Nest şirketini kuran Tony Fadell, Google'ın şirketini satın alması ile teknoloji devinin kadrosuna dahil olmuştu. Fadell, elektrikli otomobil projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı 

Bir röportajda konuşan Fadell, 2008 yılı içerisinde otomobil üretme fikrini zaman zaman Steve Jobs ile tartıştıklarını; koltuklar, kaporta, konsol, yakıt türü gibi konular üzerinde kafa yorduklarını ifade etti. Fadell, otomobil fikrinin şirket tarafından de ele alındığını ancak o dönemki öncelikler nedeniyle projeye zaman ayrılamadığını sözlerine ekledi. 

Fadell eski firmasının bir otomobil yapabileceğine inanıyor. Fadell'e göre bir otomobilin bileşenlerinin pek çoğu bir iPhone'un bileşenleri ile aynı ve tek fark daha büyük olması. Apple zaten iPhone üretme konusunda gerekli tecrübeye sahip olduğu için otomobil üretme konusunda da sıkıntı yaşamayacak. 

Steve Jobs'un hayata gözlerini yummasının ardından Jobs'un sahip olduğu projelerin Apple'a 10 yıl daha yeteceği yorumları yapılıyordu. iPhone 6 tasarımı, akıllı saat, otomobil şimdiye kadar gündeme yansıyan konulardı. Bakalım daha Jobs'un bilmediğimiz ne tür projeleri var?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim