Apple cihazların öncelikle Çin'de üretiyor ancak fahiş ithalat vergilerini önlemek için Hindistan'da iPhone SE üretimi yaptığını biliyoruz. Hindistan, fiyata duyarlı bir pazar olduğu için bu hamle şirketin rakipleri ile daha iyi rekabet edebilmesini sağlıyor. Yeni bir habere göre şirket şu anda ülkede bir başka telefonun ticari üretimine başladı.
Ayrıca Bkz. "Microsoft, Surface cihazları için USB Type-C adaptörü çıkarıyor"
Yerel haber ajansları Apple'ın Hindistan'da iPhone 6s seri üretimine başladığını iddia ediyor. Daha önce iPhone SE modelinin üretildiği Wistron tesisi şu anda ülkede satılan iPhone 6s'lerin seri üretimi için kullanılıyor.
Yerel üretim tüketiciye olumlu yansıyor
Bu yılın başlarında, şirketin iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın deneme üretimine başladığı bildirilmişti. Ülkede iPhone 6s daha iyi bir satış potansiyeline sahip olduğu için bu modelin üretilmesine kadar verildi. Dolayısı ile şu anda seri üretime giren modelin iPhone 6s olduğunu belirtelim.
Yerel üretim şirketin tüketicilere yüksek fiyat olarak yansıyan abartılı ithalat vergilerinden kaçınmasını sağlıyor. Hükümet bu yılın başlarında ithal ürünlerin vergilerini arttırsa da Apple bu girişimi sayesinde iPhone SE'de bu vergi zammından kurtuldu. Şirket ülkede sadece Hindistan'da üretilen iPhone 6s'leri satacak.
https://economictimes.indiatimes.com/tech/hardware/after-se-made-in-india-iphone-6s-set-to-hit-a-store-near-you-soon/articleshow/64741606.cms Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


avrasya tüneli
3. köprü
osmangazi
bunlara toplam 15 milyar dolar tutarken bu paralar özel şirkete gidiyor
bunu yapana kadar bu parayla kendimiz yapıp ücretsiz halkı geçirsek bu tip şirketlere 5 yıl falan vergi indirimi yapsak binlerce kişi ekmek yese olmazmı ?
....
aaa pardon çok insani şeyler söyledim ondan bu ülkede olmaz bunlar rantistan da yaşıyoruz pardon...
çinde ortalama asgari ücret 250 dolar civarı
bizde 350 dolar pek bi fark yok ki biz avrupaya asyaya heryere yakınız neyse...
Adamlar 1.5 milyar insanı doyururken, biz 80 milyonu doyuramıyoruz.
Oradaki asgari ücretle fiyat endeksine bakarsak bizim durum içler acısı.