Anlık Bildirim

Apple, Çin’e 500 milyon dolarlık yatırım yapacak

Apple Çin’in Shanghai ve Suzhou şehirlerinde iki yeni Ar-Ge merkezi açmayı planlıyor. Bu merkezlerin Apple’a maliyeti ise 500 milyon doların üstünde olması bekleniyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de; Oppo, Huawei ve Vivo'nun ardından dördüncü üretici olan Apple, hem pazar payını arttırmak hem de ocak ayında tedarikçisi Foxconn ile beraber yaptığı hamlelerin ardından aralarının açıldığı Çinli yetkililerle ilişkilerini tekrar iyileştirmek adına ülkede iki yeni Ar-Ge merkezi açmayı planlıyor. Şirket ayrıca ülkedeki Ar-Ge merkezleri kurarak yerel firmalarla ortaklık kurmanın bir adım daha ötesine gidecek ve pazarı daha yakından inceleme imkanı bulacak.

Aslında bu iki yeni merkez Apple’ın Çin’deki ilk Ar-Ge merkezi olmayacak zira şirket şu anda Pekin'de ve Shenzhen’de de birer Ar-Ge merkezine sahip ve şirkete ait büyük bir çoğunluğu Çin’de üretilen ürünler(ağırlıklı olarak Foxconn tesislerinde) bu merkezler vasıtasıyla yakından takip ediliyor. Apple’ın yetenekli mühendis kadrosunun bir kısmını aktarmayı planladığı yeni merkezlerin şirkete toplam maliyetinin ise 500 milyon doların biraz üstünde olması bekleniyor.

Tabi Apple’ın web sitesi üzerinden duyurulan bu yeni planın Donald Trump tarafından nasıl karşılanacağı henüz bilinmiyor. Trump, henüz başkanlık koltuğuna oturmadan pek çok dev firmanın üretim ayağını ABD’ye kaydırmasını aksi halde yüksek vergilerle karşı karşıya kalacaklarını dile getirmiş ve üretiminin neredeyse tamamı ABD dışında gerçekleşen Apple’ı zor bir durumun içine sokmuştu. Daha sonra Foxconn’un ABD’deki yeni üretim tesisine arka çıkan Apple bu hamleyle birlikte şimdilik orta yol bulmuş gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim