Anlık Bildirim
Apple’ın çevirim içi müzik servisi Apple Music, hem Android hem de iOS platformunda yer alıyor oluşu ile ilgi uyandırmıştı. Spotify, Deezer gibi bu alandaki eski oyuncular için çok ciddi bir rakip olan servis, yayınlandıktan sadece altı ay sonra 10 Milyon Premium kullanıcı sayısını yakaladı.

Spotify’ın altı yılda elde ettiği 20 Milyon ücretli abonelik rakamı düşünüldüğünde Apple’ın rakiplerini alt etmesinin çok uzun sürmeyeceği açık görünüyor. An itibariyle 100’den fazla ülkede yer alan Apple Music, bu rakama karşın Spotify kadar geniş bir coğrafyaya hükmetmiyor ne yazık ki. Mesela ülkemizde henüz gerekli anlaşmalar sağlanamadığı için hizmet sunulmaya başlanabilmiş değil. Buna rağmen elde edilen 10 Milyon abone gerçekten önemli.

Analistler 2017 yılına kadar Apple Music hizmetinin alanındaki lider servis olacağını iddia ediyor. Nielsen Music verilerine göre çevrimiçi müziğe ilgi 2014 yılında %50’den fazla artarken, lisanslı albüm indirme oranları %9 düşüş gösterdi. 2014’te çevirim içi olarak dinlenen parça sayısı ise 164 milyarın üzerinde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4171 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple music, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim