Anlık Bildirim

Apple, "Portre Aydınlatma" özelliğini çarpıcı bir video ile tanıttı

Apple, iPhone 8 Plus ve iPhone X'da yer alan "Portre Aydınlatma" özelliğinin nasıl çalıştığıyla ilgili bir video yayınladı. Görünüşe bakılırsa bu özellik oldukça başarılı.
Apple, resmi Youtube kanalında iPhone 8 Plus ve iPhone X'da yer alan "Portre Aydınlatma" (Portrait Lighting) özelliğinin nasıl çalıştığını gösteren bir video yayınladı. Dünyanın en ünlü fotoğraf sanatçıları ile birlikte geliştirilen bu özellik, kullanıcıların stüdyo kalitesinde portre fotoğraflar çekebilmelerini sağlıyor.

Stüdyoya gerek duymadan, stüdyo kalitesinde portre fotoğrafları

Apple'ın Portre Aydınlatma teknolojisi, yüzün karakteristik özelliklerinin ışıkla nasıl etkileşime girdiğini hesaplamak için, benzersiz ışık efektleri oluşturan bir algoritma kullanıyor.
Doğal Işık, Stüdyo Işığı (yüzünüzü aydınlatıyor), Kontur Işık (dramatik gölgeler ekliyor), Sahne Işığı (yüzünüzü koyu renkli bir arka fona yerleştiriyor) ve Sahne Işıkları Mono gibi çeşitli seçeneklere sahip olan bu özellik videoda da görüleceği üzere son derece başarılı sonuçlar veriyor.
Tanıtım filminde ilk olarak bir çok ekipmanın yer aldığı stüdyoda çekilen fotoğraf ile daha sonra sadece iPhone kullanılarak çekilen portre fotoğrafı karşılaştırılıyor. Stüdyoya girmeden de harika portre fotoğrafları çekileceğini savunan Apple'ın bu işi daha ne kadar ileriye taşıyacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6308 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kamera, fotoğrafçılık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim