Anlık Bildirim

Apple'a bir patent ihlali davası daha açıldı

Teknoloji devi Apple, patent davalarından kurtulamıyor. Austin merkezli bir mobil ödeme şirketi olan Fintiv, Apple Pay ödeme sisteminin patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.
Apple markasının büyüklüğü göz önüne alındığında, birçok şirketin Apple'dan uzlaşma parası alabilmek için mahkemelerin kapısını aşındırdığını biliyoruz. Zira şirket, patent ihlalleri davalarından bir hayli bezmiş durumda. Şimdi de Fintiv adında bir şirket mahkeme kapılarını aşındırmaya başladı.

Patent ihlali Apple Pay ile ilgili

Mobil ödeme konusunda 20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdiğini iddia eden Austin merkezli Fintiv, Apple'ın ödeme sistemi olan Apple Pay'de sanal kartların yönetimi konusunda patent ihlali yaptığını öne sürüyor. Patent ihlali, dijital cüzdan verilerinin çevrimiçi alışverişler için mobil cihaza kaydedilmesini kapsıyor.
Fintiv'den yapılan açıklamaya göre bu ihlal, Apple Pay'i destekleyen tüm iOS cihazları kapsıyor. Bu gibi davalar genellikle karşılıklı iki şirketin uzlaşmaya varması ile sonuçlansa da, Apple'ın konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmaması, davanın nereye varacağını kestirmemizi zorlaştırıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim